4 много евтини начина да преобразите старата си кухня, без да се разорите

Преди известно време на всички ни стана много умилително, когато разглеждахме снимките на кухни от социализма. Припомнете си ги тук >>>

И не бяха малко коментарите, които казваха „ами ние и сега сме с такава кухня“.

И ако за някои хора това е чаровно, сигурни сме, че има и голяма част, които страшно искат да си обновят кухнята, но не им се намират едни излишни 2-3 хиляди лева, с които да променят изцяло помещението.

Не е нужно да сваляте шкафовете и плочките и да купувате всичко ново. Има много приятни и евтини начини за обновяване на стари кухни.

Пребоядисване на шкафчетата и смяна на дръжките

Големият чар на шкафовете всъщност са дръжките им. С различни дръжки едни и същи шкафове изглеждат просто неузнаваемо. В момента има огромен избор на дръжки – и като топчета, и като лъкчета, дори има във формата на вилица или лъжица.

Самите вратички почистете от мазнината с препарат и пребоядисайте в светъл цвят. Бялото е универсално.

Сложете новите дръжки, затегнете самите вратички, ако са се отпуснали и готово – новата ви кухня е тук.

Махнете вратичките на горните шкафове

Това е друга революционна идея за шкафове, чиито вратички са невъзможни за пребоядисване. Когато махнете вратичките и пребоядисате или облепите вътрешността с подходящо фолио, ще имате изцяло нов вид на кухнята.

Ще подредите новите си чинии (за тях ще кажем ей сега), ще сложите като на изложба хубавите си тенджери и никой няма да пита защо нямате вратички. Просто ще имате кухня с отворен вид.

Префугиране на плочките

Вече има най-различни на цвят фугиращи смеси. Можете да изберете нов, нестандартен цвят или просто да освежите с нови бели или черни фуги

Няма да повярвате колко голяма ще е разликата.

Нови аксесоари, покривки и калъфки за столовете

Чарът на стаята е в текстила. Сложете нови завески, подменете поскъсаните възглавнички по столовете и кухненския ъгъл и кухнята ви ще „светне“, без да има нужда инвестирате състояние.

И подменете съдовете – нищо не радва една домакиня толкова, колкото нова тенджера и нови чинии.

Източник: Една


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments