4 правилна навика за по-гъста коса

4 правилна навика за по-гъста коса

Дата на публикуване: 21.10.2020

Косопадът е сред най-големите естетични предизвикателства за мъжете. При някои оплешивяването се появява едва в ученическа възраст, при други – съвпада с навършването на 40 години и сякаш още повече засилва минорното настроение, свързано с остаряването. Косопадът не е присъда. Не е и непобедим враг, настанил се на главата ви. Косопадът е състояние, което в някои случаи може да се овладее, в други – да се намали, а в трети да се премахне изцяло, благодарение на новите постижения в трансплантацията на коса.
Какъвто и да е вашият тип косопад, е хубаво да следвате няколко лесни правила за поддържане на здравето на косата. Впрочем, те ще ви помогнат и ако изобщо нямате проблем с косопада, защото така ще гарантирате ефективен растеж на косата си.
Без цигари
Косопадът е една от стотиците вреди, които нанасяте на тялото си, дърпайки от тютюневите “изделия”. Никотинът и катраните запушват периферните кръвоносни съдове, чрез които се подхранват космените луковици.
Не е изненада, че когато са оставени без хранителни вещества, те не могат да “отглеждат” здрава и красива коса.

Без много алкохол
Прекаленото пиене на алкохол (повече от 50 грама на ден) също вреди на косата. Алкохолът лишава организма от ценни хранителни вещества, забавя обмяната на веществата и допринася за косопада.
С много яйца и салата
Балансираният хранителен режим е много важен както за общото ви здраве, така и за здравето на косата. Стремете се да се храните разнообразно, като към любиммото месо добавите яйца, салати, ядки и авокадо.
Консултирайте се с лекаря си и използвайте и хранителни добавки за запълване на липсите на вещества като селен, цинк, магнезий, витамини от В групата.
С много спокойствие
Падането на косата от стрес не е мит. В периоди на напрежение или в момент на силен стрес можете да загубите част от косата си. Обикновено след като премине стресовият момент, окосмяването се възстановява, но за ваше добро е да поддържате начин на живот, който не ви стресира.
Ценете повече косата, здравето и спокойствието си, отколкото материалните придобивки и ще откриете, че може да се живее и с по-малко вещи, но с повече спокойствие.

Източник на снимка:
gpointstudio / Shutterstock.com


Източник: www.vsekidnevno.com

Powered by Facebook Comments