5-годишно момче извади сестра си през горящ прозорец и се върна да спаси кучето

От децата можем да научим много. Те са невинни и са готови на всичко. Поредното доказателство е историята на момче от Бартоу, Джорджия, САЩ. То стана герой за много хора по света.

Казва се Ноа Уудс и е спасил цялото си семейство от пожар в дома им, причинен от електрическата мрежа

Измъква цели седем души от къщата. Когато започва пожара, заради електрическа авария, всички били заспали. Ноа бил в една стая с 2-годишната си сестра Лили. Когато забелязал пламъците и дима, веднага я извел през прозореца. Върнал се е вътре, за да спаси кучето си, излязъл отвън и извикал своя чичо, който живее наблизо. Заедно предупреждават останалите вътре хора, предават от Свободна зона.

Така той дефакто спасява и тях, никой не е загинал. Сестричката му има леки изгаряния по крака, но иначе всичко е наред. Ноа и още четири души от семейството са лекувани от вдишване на дим и леки изгаряния.

Мечтата на Ноа е да стане полицай. Шефът на пожарната Дуейн Джеймисън определя постъпката му като доста необикновена. Получава награда за подвига си – лъскава пожарникарска каска и значка. Определен е за почетен пожарникар.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments