5 житейски урока, които за жалост научаваме твърде късно

  1. Възприемане на реалността

Наистина е така. Тълкуването и разбирането на света влияят пряко на нашите вярвания и начин на живот. Именно възприемането и разбирането на света създава пристрастията, които влияят съществено върху качеството на живот. И същото това възприятие и разбиране – в същото време плашат и събуждат любопитство.

Каква реалност избирате за себе си? Готови ли сте да се задоволите с блаженството, което дава невежество, или все още искате повече?

Истината е, че повечето хора се нуждаят от много повече. Дори и самите те да не го осъзнават. Това се случва на подсъзнателно ниво. Хората се стремят към звездите. Така се случва – от люлката до гроба, ние се учим и се опитваме да станем по-умни, по-мъдри, по-добри. Обучението и откриването на новото е това, за което идваме на тази земя.

Въпросът е какво трябва да разберем?

И така, как можете да разберете какво не знаете? Започнете с въпросите: „Какво не знам? За какво искам да знам повече? “

Важно е да се разбере, че в човешката природа е да се греши в процеса на познание. Това е нормално. Ние сме само хора, а не богове. Грешките са част от растежа и не трябва да се страхуваме или срамуваме от тях.

  1. Всичко е временно, всичко минава

Всичко в живота ни минава: и лошо, и добро. Ето защо, когато се събудите сутрин, се наслаждавайте на всеки миг, благодарете на живота за всеки лъч слънце.

И когато нещата вървят много зле, когато отчаянието е завладяващо, не забравяйте, че и това ще отмине. Знайте, че това не е краят, слънцето със сигурност ще излезе от облаците. Това е просто черна ивица, която със сигурност е последвана с бяла. Животът е съставен от възходи и падения, радост и болка, смях и сълзи, разочарования и приятни изненади.

Забравяме главното: животът е пътуване, а не дестинация.

Това е най-важният урок във всичко. Мисля, че на много хора, особено на младите, им е трудно да оценят какъв подарък е живота. Това се постига само в процеса на Пътя, с цената на опит и грешки. И колкото и да се развивате, важно е винаги да оставате смирени и да благодарите на съдбата за всеки ден, в който живеете, за всяка радост, която ви доставя.

Всичко в този живот е временно, всичко минава. Затова се опитайте да извлечете максимума от всичко – и добро, и лошо.

  1. Значението на пълната наслада

„Ако сте депресирани, значи живеете в миналото. Ако се притеснявате, в бъдещето. Ако сте в мир и хармония, тогава живеете в настоящето ”, Лао Дзъ.

 

Хората са склонни да се притесняват и се тревожат какво може да се случи. Начертайте най-страшните картини в главата си, плашете се с най-дисфункционалните предположения. Също така често съжаляваме за миналото, упреквайки се, че бихме могли да действаме по различен начин. Това е огромна грешка.

Никой не спори, за бъдещето трябва да се грижим, но така, че да не навреди на настоящето ви. Защото притесненията за утре крадат у вас най-ценното нещо – настоящето.

Животът е само на моменти. И моментите се превръщат в спомени. Насладете се на момента, докато го имате. Защото утре ще бъде твърде късно. А вчера вече е далеч.

Най-важният урок, който трябва да научите: спрете да се притеснявате. Това е напълно безсмислено упражнение. Това не носи никаква полза, но краде живота ви.

  1. Правете това, което обичате. Обичайте това, което правите

Нашата работа е много важен аспект от нашия живот, който може както да донесе щастие, така и да причини страдание. Ако не харесвате работата си, тогава това със сигурност ще се отрази на целия ви живот. Естествено, нашата кариера не е удоволствие да се разхождаме в увеселителен парк, но ако това е просто мъка, не можете да се примирите с това. Трябва да промените живота си.

Това се отнася не само за работата. Какви са вашите навици и хобита, които вече не ви удовлетворяват? И кои ви хаесват? Много е важно да осъзнаете какво правите и с кого сте заобиколени. Това са всички компоненти на вашия живот и вашето щастие.

Вие сте единственият човек, който може да промени живота си така, че да прави това, което обича.

Боб Дилън каза: „Какво общо имат парите с това? Успехът е възможност да се събудите сутрин и да заспите вечер, като успявате да направите това, което наистина харесвате между тези две събития. “

  1. Да бъдеш щастлив е работа.

Най-щастливите хора по правило са тези, които вече са свършили достатъчно работа върху себе си. Щастието не ни пада от небето. То изисква усилия и работа. Да си щастлив означава, че в един момент си решил да поемеш контрола над живота си. Това означава, че сте решили да не сте жертва, а да сте създателят на вашата съдба. Никой не казва, че е лесно, но трябва да опитате.

Най-лошото, което можете да направите, е да се сравнявате с други хора. Лесно е да се увлечеш от ревност и завист. Особено в наше време, когато други хора демонстрират в социалните мрежи колко са успешни и щастливи. Не забравяйте, че всичко това е прах в очите.

Хората са склонни да показват само най-доброто от живота си. Това е просто хубава картина. И нищо повече. Не се фокусирайте върху гледането на живота на другите хора, по-добре е да се съсредоточите върху себе си. Това е вашето Пътешествие и Вашият Път и трябва да изберете как да го преминете.

Да бъдеш щастлив е наука. Дали ще решите да успокоите егото си и да живеете живота си, това е ваш избор. Имате само един живот и само вие можете да го направите по-добър.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments