5 забележителни цитата от „Алхимикът“ на Паулу Коелю

„Когато често се срещаме с дадени хора, те стават част от живота ни. И като станат част от живота ни, започват да се опитват да го променят. И се сърдят, когато не правим това, което те изискват от нас. Понеже всеки си мисли, че знае как другият трябва да живее живота си, но всъщност никой не знае как трябва да живее своя собствен.“

„Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.“

„Когато силно желаеш нещо, цялата Вселена ти съдейства, за да постигнеш желанието си“

„Съществува език, който е отвъд думите! Ако успея да разгадая този език без думи, ще успея да разгадая и света.“

„Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.“

„Алхимикът“ е една невероятна книга, която ви препоръчвам да прочетете.

Това е най-известният роман на Паулу Коелю. Издаден е в Бразилия през далечната 1988 г. и е една забележителна история за това как човек трябва да следва мечтите си.

В романа се разказва за Сантяго, млад овчар от Андалусия, който има повтарящ се сън, отвеждащ го в Северна Африка в търсене на съкровище. В романът се споменава за „Душата на Света“ и за това, че самата Земя иска от нас да бъдем щастливи.

„Алхимикът“ разказва за това, как всеки от нас има своя мисия и цел в живота, но мнозина не го осъзнават. Но най-важното, за което разказва, е за това, че трябва да правим добри дела, насочени към другите, защото самите ние не знаем какво ще бъде нашето съкровище и как ще го получим. Само ако следваме сърцето си, можем да достигнем до съкровището и да го получим.

Вижте още: КРАСИВИ МИСЛИ НА ЛЕГЕНДАТА СОФИЯ ЛОРЕН

Powered by Facebook Comments