5 неща, които възпитаните хора никога не правят

Ако някога сте пристигнали на купон без подарък за своя домакин или сте открили, че се чудите коя е правилната вилица, за да започнете да се храните, не сте единствените! Дори и най-възпитаните хора понякога правят грешка в етикета. Но има някои навици, които могат да изглеждат безобидни и могат да ви накарат да изглеждате доста груби към другите.

  1. Не използват телефон, когато разговарят с други хора.

Въпреки че телефона ви е на масата по време на вечеря или  присъствате на някакво събиране, естествено е да искате да изглеждате по-учтиви към другите, време е да поставите тези устройства на безшумен режим и да обърнете внимание на настоящата си компания.

Хората, с които сте, трябва да бъдат най-важни. Ако се появи нещо, на което просто трябва да обърнете внимание, уведомете настоящата си компания, че може да се наложи да се оттеглите, за да се обадите, и излезте на по-безшумно място да направите обаждането.

  1. Те не започват да се хранят преди другите.

Ако искате да сте известни с вашата вежливост, важно е да изчакате, докато не стане ясно, че можете да вземете нещо за ядене от масата. Възпитаните хора никога не се хранят в бара или на бюфета при събиране без разрешение от домакина.

  1. Те не посочват грешките, които допускат другите хора.

Мислете, че етикетът диктува да коригирате поведението на другите, за да им помогнете да бъдат по-учтиви? Помислете отново.

От използването на грешни прибори за хранене до погрешно произнасяне на име, възпитаните хора любезно ще пропуснат това и няма да се задълбочават върху грешните крачки на останалите.

  1. Те не се хвалят с живота си.

Въпреки че е добре да се чувствате уверени с постиженията си, има фина граница между това да изразявате щастие за нещо, което сте направили, и да се държите самоуверено – а любезните хора никога не правят последното.

Учтивите хора се въздържат да хвалят себе си.

  1. Те не закъсняват

Уважавай времето на другия човек, обясняват специалистите. Препоръчително е хората да планират да пристигат на срещи 10 минути по-рано, когато е възможно, за да осигурят буфер, в случай че възникне неочаквано препятствие.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments