5 ореха на ден вършат чудеса със здравето на организма ви

5 ореха на ден вършат чудеса със здравето ви

Орехът с право е получил титлата суперхрана. Витамини A, B1, B2, B12, B15, C, K, E, PP, каротин, танини, ситостерони, хинони, линоленова киселина, галотанини, юглон, фитонциди, както и фосфор, калий, магнезий, калций, сяра, желязо, манган, цинк правят ядките ефективен начин за укрепване на тялото и поддържане на здравето.

Полезни свойства на ореха
Струва си да консумирате по 5 ореха на ден, за да ускорите работата на мозъка, да подобрите състоянието на кожата, косата, ноктите. Лекарите препоръчват това количество, за да се намали рискът от сърдечно-съдови заболявания, рак и диабет.

За да неутрализирате и премахнете токсичните вещества от тялото, се препоръчва да ядете орехи с топло мляко. А смлените орехи с мед са ефективно общо укрепващо средство при бронхит, пневмония и дори туберкулоза.

Смесвайки смлени орехи с извара и стафиди, получавате отлично средство за заздравяване на сърдечния мускул, черния дроб, укрепване на нервната система и предотвратяване на атеросклерозата. Също така, използването на тази смес ще избегне намаляването на зрението в напреднала възраст. За да бъдат асимилирани ценните вещества от ореха, ядките трябва внимателно да се дъвчат.

Полезно е децата да ядат орехи за профилактика и лечение на анемия, правилно умствено развитие, подобряване на паметта, а също и като антихелминтик. Най-добре е педиатър да посочи точното количество, като се вземат предвид индивидуалните характеристики на детето.

И все пак, за да избегнете алергични реакции при консумация на орехи, трябва да знаете мярката. Хората, страдащи от колит и ентероколит, трябва да се откажат от този продукт.

Ще бъде чудесно, ако споделите тази статия с приятелите си!


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments