5-те тайни трика на баба ми за успешно откриване на лъжа всеки път

Изключително важно е да можем да различаваме кога ни лъжат, независимо дали сме на работа, у дома или на покер масата. Ето няколко експертни трика за откриване на лъжата, които не изискват да сте професионален детектив или телепат.

  1. Те използват твърде много подробности.

Бихте си помислили, че на една лъжа липсват подробности. Но понякога е точно обратното. Тези, които ви засипват с подробности, отколкото сте поискали, не им е чиста работата.

Подробности като точно време, конкретен декор на местоположението, кой е бил там и как са били облечени – включително хора, които дори не са свързани с историята, звучат съмнително. Ако изглежда, че се предлага твърде много информация, без да питате, вероятно това е лъжа или поне частична лъжа.

  1. Те се защитават излишно, когато им задават последващи въпроси.

Ако предизвикате лъжец  с въпроси като „ Сигурен ли сте? Това не звучи правдоподобно “- той или тя често ще се защитава и ще се обиди:„ Не мога да повярвам, че ме разпитвате. Наистина ли мислите, че бих излъгал“. Това е много ефективна техника, тъй като хвърля вината върху вас, кара ви да поставите под въпрос инстинктите си и да възприемете лъжеца като напълно невинен.“

  1. Те чешат лицето си.

Искате ли да знаете дали някой лъже? Майкъл Джосем, експерт по сигурността на покера, изтъква, че когато някой нервно казва лъжа, това може да предизвика прилив на кръв към лицето им, което води до лек сърбеж.

Носът и / или други части на лицето понякога могат да ги сърбят, което ги кара да се чешат. Така че, ако някой чеше лицето си, докато ви казва нещо, трябва да се съмнявате в истинността му.

  1. Те покриват устата си.

Лъжецът понякога може да покрие устата си, когато казва нещо лъжливо. Това е психологически инструмент, който ги кара да се чувстват, че всъщност не лъжат, защото не можете да видите устата им.

  1. Кръстосват ръце.

Лъжците ще се опитат да се затворят от човека, с когото говорят. Това означава, че те покриват области, където може да се почувстват изложени или уязвими, включително устата и очите (както може да очаквате), но също така и долната част на техните коленни чашки, долната част на торса, шията и горната част на главата.

Лъжецът ще се затвори като облече тези части в дрехи, ще обърне тялото си от човека, с когото говори, ще постави предмети или мебели между себе си и другите и най-просто ще кръстоса ръцете си.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments