6-годишен сляп вундеркинд смайва с “Бохемска рапсодия” на пиано и други класики

Авет Рей Манес е шестгодишен вундеркинд от Охайо, който от години вече умее да свири на пиано. 

“Когато можеше самостоятелно да се добере до пианото, веднага засвирваше «Twinkle Twinkle Little Star» – разказва Сара Мур, майка на Авет. В този момент той бил едва на 11 месеца.

Оттогава момчето започнало да взима уроци по свирене на пиано, заедно с учителя си той разучава нови техники и класически мелодии.

“Музиката е в самия него – казва Мур. – Той тренира изпълнението си. Притежава удивителен талант. Хората го молят да изпълни нещо”.

Филмът “Бохемска рапсодия”, който бил номиниран за Оскар, заинтригувал Авет и той направил своя собствена кавър версия на саундтрака към този филм.

Каквво е особеното в това талантливо момче? То е родено с фиброплазия на зрителния нерв. Едното око на момчето не функционира, второто вижда много слабо.

“Зрението му е много слабо. Ходи с бастун и чете с помощта на Брайлово писмо” – разказва майка му.

Майка му иска да покаже на хората как живеят хората със специални потребности. Тя разказала на съучениците на Авет заа неговите особености. Тя дори издала книга на тази тема – “Облаци от захарен памук”.

“Той е главният персонаж в книгата. Авет не може да види облаците в небето, затова написах книгата – за да може той да ги види. Уча хората как да общуват със слепите и с хората със злабо зрение”.

Авет Рей е малчуган със стара душа. Така твърди майка му. Защо? Защото Бог, макар и да е взел зрението на малкия, го е надарил с огромен музикален талант.

Powered by Facebook Comments