6 храни, които се ядат след 10

6 храни, които се ядат след 10

Дата на публикуване: 16.11.2020

6 храни, които се ядат след 10 сутринта, ако искаме на имаме перфектно тегло. От всякъде чуваме, че закуската е най-важното ядене от деня. От друга страна чуваме, че прекаленно ранното ядене може да се окаже проблем за талията ни. Закуската може да адски полезна, но ако е правилна. В противен случай основно вреди. Днес ще разгледаме няколко храни, които е добре да не ядете преди 10 сутринта.
1. Препечени филийки с масло
Да, в закуската е добре да има мазнини. Но правилните мазнини за този период. В маслото няма мазнини, които помагат за усвояването на полезните вещества. Има от тези, които могат да навредят на сърцето. Добра идея е да намажете филийките си с фъстъчено масло. То има доста белтъчини, по-подходящи мазнини и според доста данни е наистина засищащо.

2. Зърнени закуски
Класическо, много практично, но и пълно до дупка със захар. Буквално е магнит за надебеляване. Ако ви се яде нещо подобно, опитайте овесените ядки, които се усвояват по-дълго време, доставяйки правилни количества енергия. Овкусете ги с малко мед и плодове.
3. Палачинки и гофрети
Особено, ако си купим някакъв полуфабрикат или ги купим готови. Те са бомба от обработени въглехидрати. Те не засищат, дори могат да усилят чувството на глад в последствие. Нямат почти никакви фибри и съдържат вредни транс мазнини. Можем да ги хапваме, ако си ги направим вкъщи с пълнозърнесто брашно.

4. Кисело мляко с нисък % мазнини

Много масов продукт. При него обаче вкусът се създава чрез добавяне на захар и изкуствен протеин. Пълномасленото мляко според проучванията е много по-подходящо за здравословното тегло.

5. Комерсиални плодови сокове

Те са наблъскани със захар до покрива на кутията. При тях няма никакви фибри. А и има нещо друго, което малко хора забелязват. Когато не дъвчим, а приемаме хранителни вещества в течна форма, това ни засища по-късно. По-добре изяжте някой плод.

6. Бонус храни

Ябълките, чесъна, крушите, бобът и прасковите съдържат олигозахариди, които могат да ферментират, заедно с дизахариди, монозахариди и полиоли. Храносмилат се по-трудно и бавно, което стимулира ферментирането. От там се стига до подуване на корема и стомашен дискомфорт. Хапвайте ги, но не веднага след ставане. Също така, ако ги комбинирате с някакъв протеин и мазнини, храносмилането ще стане по-лесно.

Източник: Истински истории


Източник: www.vsekidnevno.com

Powered by Facebook Comments