7 забранени въпроса към гаджето

Когато сте във връзка, би трябвало да се чувствате спокойни да комуникирате всичко с половинката си, без да се страхувате, че ще бъдете съдени

Всъщност честата и откровена комуникация е важна, за да имате здравословни отношения, съветва Glas.bg

И все пак не изстрелвайте импулсивно всичко, което ви дойде наум. Въпроси, особено касаещи неговото любовно минало, могат да създадат повече напрежение, отколкото да подсилят съюза ви. Помислете внимателно преди да попитате следното! Ако държите на отговора, по-добре перифразирайте или заложете на по-индиректен въпрос.

Сигурен ли си, че ми казваш истината?

Този въпрос ще навреди на връзката ви, вместо да я подобри. От една страна издава, че вие усещате несигурност към партньора си и имате проблем с доверието. От друга показвате, че се борите с това дали да му повярвате или не, което може да го засегне.

А сега се замислете как вие бихте се почувствали, ако той ви попита това?

Не задавайте генерални въпроси, а по-добре насочете фокуса си върху конкретното нещо, което ви тревожи.

Защо все ти си виновен?

Обвиняването никога не работи добре за една връзка. Вместо да си прехвърляте топката и да се сочите с пръст, по-добре намерете начин да обсъдите проблемите си без да влизате в защитна позиция, а просто обяснявайки как се чувствате.

Защо не се успокоиш?

Ако забелязвате някакви промени в поведението на партньора си напоследък – изглежда ви превъзбуден, стресиран, агресивен, начинът да разберете какво му има, не е да му казвате критично да се успокои. Това само ще го подразни и ще задълбочи дистанцията помежду ви.

Причините за поведението му може да са различни, ако искате да ги решите, започнете със спокоен тон и покана да поговори, ако има желание.

По-добра ли съм от бившата ти?

Сравняването с бившата показва следното – неувереност, ревност, липса на доверие, чувство за собственост, а тези неща по никакъв начин няма да се отразят добре на връзката ви.

С този въпрос единствено показвате лабилност, което ще светне червена лампа у партньора ви и може да го дистанцира или да го настрои отбранително спрямо вас.

С кого си си изкарвал най-хубаво?

Отново, ако възродите миналото на половинката си, няма да заздравите връзката си. Това ще постави половинката ви в неудобно положение, защото той знае, че каквото и да каже, вие едва ли ще сте доволна и ще се въздържите да го атакувате.

Живейте в настоящето, фокусирайте се върху настоящите ви отношения, а не се ровете в миналото.

Защо винаги правиш неща, които не харесвам?

Ако вините партньора си, че не прави нещата, които харесвате и очаквате, може да го демотивирате и дори да го настроите срещу себе си. Той ще се почувства зле и това ще бие по егото му, тъй като от думите ви се предполага, че той не е добро гадже и добър мъж.

Трябва да оценявате усилията, които вашият партньор прави ежедневно, за да се чувствате добре, а не да търсите за какво да го укорявате. Имайте предвид че той не е врачка и ако имате конкретни очаквания, по-лесно ще е директно да му ги споделите.

Сигурен ли си, че ме обичаш?

Важно е да се чувствате обичани във връзката си, но ако задавате този въпрос да търсите някаква валидация от любимия човек, сте в погрешна посока. Ще има периоди, в които може да имате някакви вътрешни съмнения относно сериозността и дълбочината на връзката ви, но с подобни въпроси няма да ги решите. По-добре обмислете добре как вие се чувствате, какво се случва и после потърсете правилния момент да повдигнете въпроса пред половинката си.


Източник: www.dunavmost.com

Powered by Facebook Comments