7 невероятни свойства на натуралните масла, за които не сте подозирали

Натуралните масла през последните години стават все по-популярни, те се използват активно в бюти индустрията. Натуралните масла, за разлика от етеричните, са по-безопасни за самостоятелна употреба, така че можете спокойно да ги използвате за грижа за кожата.

  1. За мазна кожа

Изсушаването на мазната кожа често няма смисъл, тъй като прекомерно активните мастни жлези са реакцията на организма към дисбаланс. Ето защо, първо трябва да реанимирате защитния слой. За това е подходящо масло от пшеничен зародиш, гроздови семки. А прасковено, кокосово и бадемово масло са подходящи само за суха кожа.

  1. Изпотяване

За тези цели е полезно маслото от жожоба, кокосовото масло, тъй като антибактериалните им свойства са много силни. Те инхибират растежа на бактериите и намаляват изпотяването.

  1. Масло и крем

Маслото, нанесено върху крема, ще позволи на последния да проникне по-дълбоко в епидермиса и да работи по-ефективно. Подхранването ще бъде по-сериозно.

  1. Масло и вода

Нанесете зехтин веднага след душа, без да се триете и ще разберете, че подобна емулсия е нещо уникално. Единственият минус е, че трябва да изчакате, докато се абсорбира, но резултатът от овлажняването ще бъде невероятен.

  1. От слънцето

Маслата имат естествено ниво на защита срещу UV лъчи. Не е твърде сериозно, не повече от 15 SPF, така че в първите дни на излагане на слънце е по-добре да се използват повече защитни средства. Но когато кожата свикне, след три или четири дни можете да преминете към масло.

  1. За избелване на зъбите

Прекарайте седмица с изплакване с кокосово масло и ще забележите как зъбите се побеляват с тон или два. Това е най-безопасният избелващ продукт. Тайната е в лауриновата киселина, която потиска бактериите, гъбичките и други микроорганизми, участващи в образуването на плака.

  1. Арганово масло

Отделно си струва да изпеете ода на араганово масло, което съдържа уникални фитостероли. Те могат да подмладят не само отвън, но и отвътре. Затова го използвайте не само за косата, но и за тялото като хидратираща и подхранваща емулсия.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments