8 златни качества на Козирог – прощават, ценят и отварят сърцето си за всеки!

Козирог е десетият знак от зодиака. Той е земен и кардинален знак. Земният елемент, съчетан с качеството кардиналност – помага на човек да успее и да реализира амбициите си. Сатурн, който управлява Козирога го кара да търси устойчиво и стабилно положение в обществото.

Козирозите са определено едни от най-силните личности в зодиака, но какво прави тази силно емоционална зодия толкова обичанa и харесванa от всички? Може би това, че те са винаги готови да помогнат и да изслушат, да насочат и посъветват! Днес сме подбрали 8 вдъхновяващи и ценни неща, на коитo може да ви научи един Козирог. Ето ги и тях:

1. Козирога ще ви научи да обичате истински
Козирозите наистина умея да обичат. И да се раздават. Отварят сърцето си и ви канят в него. Не се пазят, не издигат прегради, зад които да се крият, не се отричат от чувствата си. Просто… живеят, за да обичат.

2. Козирога ще ви покаже как да се радвате на малките неща
Ще ви припомнят, че няма нищо по-хубаво от аромата на есента, от слънчевите лъчи сутрин, от разговора с верен приятел, от разходката в парка и от това да оставаш насаме с душата си.

3. Козирога ще ви помогне да станете по-търпеливи
Те не бързат. Умеят да чакат. Да се подготвят. И да вярват. Да вярват, че всяко нещо се случва, когато трябва да се случи. И ако трябва да се случи. Те умеят да не пресират нещата и да не ги насилват. Да не пресират и насилват себе си и хората около себе си.

4. Козирога ще ви каже, когато грешите
Когато видят, че бъркате, че тръгвате в грешна посока, че не взимате правилното решение, те ще се опитат да ви насочат, но без да ви се налагат. Просто ще ви покажат друга гледна точка и ще се надяват, че ще разберете защо го правят.

5. Козирога ще ви даде подкрепата си
Ще бъдат до вас винаги и във всичко. Когато успявате и когато се проваляте. Когато вървите уверено и когато се чувствате изгубени. Когато кипите от енергия и когато не са ви останали сили… Те ще са рамото, на което можете да се облегнете, ръката, която може да уловите… Човекът, от когото точно в този момент се нуждаете…

6. Козирога ще ви научи да прощавате
Те ще ви покажат какво значи да надскочиш егото си, да преглътнеш обидата, да разбереш и да простиш. Ще ви покажат какво е да имаш голямо сърце и да си готов да приемеш отново в него дори и този, който го е разбил.

7. Козирога ще ви научи да цените това, което имате
Ще ви напомнят, че трябва да гледате това, което имате, а не да мислите, за това, което ви липсва. Ще ви напомнят и че имате много повече, отколкото осъзнавате. Но най-вече: ще ви напомнят да бъдете благодарни. Защото е първата стъпка към това да бъдете удовлетворени.

8. Козирога ще докосне душата ви
Ще ви накарат да усетите какво е да имаш в живота си някой, който те обича истински, прощава ти истински и те подкрепя в най-трудните моменти… Но най-вече: ще ви накарат да искате вие самите да станете такива хора…

Не е тайна, че всеки докоснал се до магията на тази прекрасна зодия неусетно попива позитивната енергия, която Козирога му предоставя… бавно, но сигурно тези хора стават по-добри, по-мъдри и по-целенасочени.

Добри, но никога наивни. Строги, но винаги справедливи. Критични, но никога крайни! Това са трите неща, в които един Козирог истински вярва. Ако имате такъв човек в живота си не го губете. Малко са тези, които могат да вникнат толкова дълбоко във вашата гола и беззащитна душа, но вместо да я смажат, те биха я прегърнали!

Дами и господа… това е зодия Козирог!

Powered by Facebook Comments