8 признака на висок интелект, които не могат да бъдат фалшифицирани

За съжаление, нашата образователна система е твърде фиксирана върху оценките и в същото време измерва всички с една мярка, без да се вземат предвид характеристиките на всеки ученик. Такава система е просто неспособна да разпознае истинския интелект – спомнете си детските истории на велики хора като Айнщайн и Едисон, много от които получиха повече от посредствени оценки в училище. Имате ли причина да се съмнявате в техния гений? И това в никакъв случай не са изолирани случаи – има много такива деца.

Ето защо в тази статия сме събрали няколко много по-малко очевидни – но не по-малко верни – признаци на висока интелигентност.

  1. Показвате висока съпричастност към другите хора.

Повечето съвременни психолози смятат, че ако човек има висок коефициент на емоционална интелигентност, това е достатъчно, за да го наречем умен човек. Умните хора като правило познават много добре емоциите на хората около тях.

Вие възприемате други хора, нещата и света като цяло са много по-пълни от повечето. Емпатията се свързва на много дълбоко ниво и за да постигнете това, се нуждаете от развита интелигентност.

  1. Разбирате, че не знаете още много неща.

Това осъзнаване подсказва, че имате остър и аналитичен ум, готов да постави под съмнение всичко, дори собствените си знания и че сте отворени за нови идеи, концепции и неща. Вътрешното ви желание да знаете колкото е възможно повече ви позволява да гледате на проблемите от различни ъгли, а не само с общоприетите.

  1. Буквално изгаряте от любопитство.

Резултатите от много научни проучвания показват, че любопитното и открито дете е много по-вероятно да израстнев интелигентен и да стане гладен за знание възрастен. Любопитството ни дава не само нови знания, но и нови преживявания.

  1. Не сте склонни да подценявате или надценявате себе си.

Най-вероятно вече сте срещнали невероятно арогантни хора, които по някаква необяснима причина вярват, че знаят всичко за света. По правило тези хора имат собствено, уж „само вярно“ мнение и не го търпят, когато някой се опита да го предизвика.

Проблемът на тези хора е, че всъщност те никога не са успели да пораснат до края – в много отношения те остават малки и не много умни деца. Учените са доказали, че по-малко интелигентните хора често надценяват своите интелектуални способности.

  1. Вие сте експерт по сарказъм и внезапни импровизирани шеги.

Това може да ви изненада, но хората, известни със своето саркастично чувство за хумор и внезапните (макар и странни) шеги, е много по-вероятно да се окажат наистина умни хора, отколкото постоянно сериозни и мрачни личности. Една от причините за това е простият факт, че само истински интелигентен човек е в състояние да импровизира в движение.

  1. Не ти е скучно сам със себе си. Избягвате ненужни действия и говорене.

От древни времена хората доста основателно са вярвали, че мълчаливите хора по правило са по-мъдри от тези, които постоянно говорят. Интровертите се стремят да задоволят своите нужди с минимални усилия и социални взаимодействия, за което, трябва да признаете, те се нуждаят от забележителен ум.

  1. Най-доброто от всичко, което работите е късно през нощта.

Резултатите от изследванията показват, че хората, които стоят късно и стават рано, често имат по-висок от средния интелект. Просто има твърде много мисли в главата им, за да е лесно да заспите! А когато другите спят и не ги разсейват, е време да работят!

Но имайте предвид, че безсънието също може да показва много неприятни заболявания и затова, ако започне да ви създава проблеми, съветваме ви да се консултирате с лекар.

  1. Обичате да дремвате в свободното си време.

Разбира се, може да си помислите, че един сън е малко вероятно да е пряко свързан с интелигентността … и ще сбъркате. Резултатите от много научни изследвания показват, че краткият сън през целия ден влияе положително на когнитивните способности и затова хората, които обичат да си дремят в средата на деня, често са по-умни от останалите.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments