8 странни десерта от различни страни по цял свят, които местните жители обожават

Повечето хора обичат да ядат нещо сладко, някои дори споделят, че не могат да живеят без сладко. И във всяка държава има поне един десерт, чиято рецепта е толкова необичайна, че чужденците предпочитат да го вкусят само с поглед. Само по-любопитните се осмеляват да го хапнат. Именно такива необичайни деликатеси ще бъдат обсъдени в тази публикация.

Cendol, Малайзия


На пръв поглед това малайзийско ястие прилича на супа с червен боб. Но в действителност, това е направено от желатин и захар, бульонът е от кокосово мляко, а „бобът“ от шоколад. Понякога могат да се намерят и други варианти на този десерт, с добавка – сладолед.

Mizu Shigen Mochi, Япония


Японски десерт за тези, които се грижат за фигурата си. Наричан още „капка вода“, не съдържа нищо друго освен агар-агар и вода. Агар-агар е заместител на желатина, във воден разтвор образува трайно желе. За да се добави малко вкус към това ястие, то се сервира с кленов сироп и соево брашно Основната тайна на този удивителен деликатес е, че той се приготвя само с чиста вода, специално донесена от Алпите.

Понички с бекон, САЩ


Пържените понички с бекон, могат да бъдат намерени почти във всяка кафетерия на територията на САЩ. Преди да бъдат сервирани, те се заливат с течен карамел и кленов сироп. Тази много необичайна вкусова комбинация печели много фенове сред американците.

Торта Гинес, Ирландия


Тортата се прави от тесто, смесено с тъмна бира. Оставя след себе си наситен малцов вкус, но алкохолът изобщо не се усеща в състава, тъй като той се изпарява по време на печенето. За украса се използват осолени гевреци, разбита сметана и тъмен шоколад.

Дяволска торта, САЩ


Тази торта е типично мексиканско ястие, но в един от ресторантите в Лос Анджелис решиха, че на тази рецепта ѝ липсва „жар“ и затова добавиха в рецептата смлян лют пипер. Така десертът придоби по-различен вкус.

Сладолед от говежди език, Япония


Вареният език е ястие, което се среща в много страни. Япоците отидоха твърде далеч, като решиха да направят сладолед с този вкус. Те го смятат за истински вкусен, а туристите опитват с интерес непознатия деликатес.

Пържени щурци, Тайланд


Жителите на Тайланд много оИчат тези насекоми в шоколад, но туристите не бързат да опитат този десерт.

Tavuk göğsü, Турция


Десертът представлява млечен пудинг с пилешко месо. Този десерт се е сервирал на султаните в двореца Топкаъ. Традиционната му версия използва бяло месо от пилешки гърди. Месото се омекотява чрез кипене и се отделя на мнго фини влакна, начуква се до гладкост. Смесва се с млякото, захар, ориз и други сгъстители – често се добавя за аромат канела. Резултатът представлява плътен пудинг, оформен за представяне.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments