9 неща, които в никакъв случай да не слагате в микровълновата фурна

Понякога наистина нямаме време и посягаме към нашата любима микровълнова фурна, за да си направим кафе, да си направим закуска или да притоплим набързо храната на децата за обяд

Има много противници на твърдението, че във всеки съвременен дом трябва тя да присъства задължително, пише Edna.bg

Да, тя спестява доста време и, ако я използвате често, много трябва да внимавате какво наистина слагате вътре. 

Има материали, които могат да бъдат сериозно токсични, ако се озоват в микровълновата ви фурна. 

1. Плодове

Някои плодове, като бананите и ябълките, губят част от своя вкус и текстура, ако бъдат поставени в микровълновата. Гроздето обаче ще експлоадира, а изсушените плодове ще започнат да пушат и ще донесат неприятен мирис в кухнята ви. 

2.Алуминиево фолио

Всеки предмет, който има съдържание на метали, ще взриви микровълновата ви. 

3. Пластмаса

95% от затоплените пластмасови опаковки изпускат вредни химикали. Дори и да са маркирани, че могат да се използват в микровълновата фурна, бъдете внимателни и преместете съдържанието им в чинии. 

4. Яйца

Заради бързото нагряване от микровълновата се образува много пара под черупката на яйцето. Тъй като няма да има възможност да освобождаване на тази пара, яйцето ще се взриви. Ако сте наистина твърдо решени да сложите яйце във фурната, просто пробийте дупка от горната страна на яйцето, за да има възможност парата да избяга от яйцето. 

5. Преносими чаши за кафе

Да, има чаши, които може да сложите в микровълновата, но бъдете много внимателни, тъй като много от тях съдържат метали, а металите експлоадират и създават искри във фурната. 

6. Замразено месо

Дори да размразявате замразеното месо, то ще започне да се готви в един момент. А това ще наруши мулекулите и ще загубите полезните вещества в продукта.

7. Стари чинии и чаши

Старият, но красив китайски порцелан няма място в микровълновата ви фурна. Има твърдение, че някои от тези порцеланови чаши и чинии, които са произведени преди 1960 г., могат да отделят малки части радиация. 

8. Кутии с храна за вкъщи

Тези уж безобидни контейнери могат да предизвикат пожар в микровълновата. А ако има и метален елемент на кутията – това ще предизвика искри и ще навреди на фурната ви изключително много. 

9. Кафяви торбички

Нищо не изглежда толкова невинно, колкото кафявите торбички, в които носим храната си. Тези торбички са много лесно запалими. Не ги слагайте във вашата микровълнова фурна. 

 


Източник: www.dunavmost.com

Powered by Facebook Comments