Eто как една лисица спасена от ферма за кожи, реагира на сняг, който вижда за първи път в живота си!

Запознай се с полярната лисица на име Maciek, която доброволци успяват да спасят от ферма за кожи през 2019 година. Лисицата, която плени сърцето на мнозина, живее в дом, където е обгрижвана и обичана. Въпреки, че е загубила лапата си поради небрежнст, се радва на живота си извън фермата за кожи. В продължение на 2 седмици лекари са се борили да спасят нейната лапа, но за съжаление накрая е била амтутирана. Наличието на 3 лапи обаче не пречи на лисицата да се забавлява и да се наслаждава на живота си. Има си дори приятелка – куче на име Клара.
Тази година за първи път в живота си Maciek вижда сняг. И неговата му реакция е толкова сърдечна, че нямаше начин да не я споделим с теб.

Снимките са дело на Андрю Скоурон.

Защитниците на правата на животните се надяват и други лисици да имат късмета на Maciek и да получат живота, който заслужават. Да има справедливост за тях и да не бъдат част от фермите за кожи. Полярната лисица става и като посланик на всички лисици, които са намерели своята гибел заради козината, която притежават.
Интересен факт за лисиците – те са страшно любопитни създания.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments