HomeФакти за БългарияНай-хубавите жени в България - от кои градове са те?

Най-хубавите жени в България – от кои градове са те?

Всички ние сме чували, че българките са между най-красивите жени в света. Каква е причината за това и къде се срещат най-красивите жени в България. Ще се опитаме да представим и какъв е най-често срещаният външен вид на жените в нашата страна
Как изглеждат българските жени и къде се срещат най-красивите от тях. Вижте сега:

Къде се срещат най-хубавите жени в България

Разбира се, всички българи изглеждат различно и никой от тях не прилича на средностатистически портрет. И все пак, ако погледнете тълпата от български жени, тогава най-вероятно осем от десет момичета ще имат поне един от описаните признаци, а да речем 40% ще имат поне два признака.

Ръст и телосложение у българките

Български момичета обикновено са ниски. Средният ръст на жената в България е 1,63-1,64 м (официални данни, с които не можем да не се съгласим). Не знаем, дали е свързано с генетиката или други фактори, но е статистика, която ясно сочи това.

Телосложението често е нежно и крехко. Тесни рамене, изящни китки и глезени. Едрички дами, също се срещат, но по-често в смесени бракове с българската раса. Българките са слаби и миниатюрни, особено ако живеят здравословно.

Друга отличителна черта при масовата визия у българките са краката. Ако поставите една до друга българка и да речем до скандинавка, ще стане ясно, че българките са с по-къси крака, спрямо тялото. Съвременната мода, обаче не смята късите крака за недостатък. Така, че съвременните стилове само подчертават тази характеристика.

Коса и лице

Българките имат страхотна коса. Гъсти, дълги, прави, чупливи или вълнообразни коси. До напреднала възраст косата може да изтънее, но често при по-възрастните дами косите си остават гъсти и красиви. По-често българките са тъмнокоси, но се срещат и блондинки естествени. Що се отнася до червенокосите, изглежда, че почти не съществуват, но все пак ги има.

Светлооките също не са бог знае, каква екзотика в България. Има много жени със сиви и зеленооки очи, но кафявите очи, разбира се, са по-често срещани. По отношение на кожа тези с много светла са по-голяма рядкост.

Често може да чуете, че българите са славяни. Самите българи не се смятат за славяни, въпреки че езикът им е включен в съответната група. Достатъчно е да погледнете повече българите, за да се съгласим с това. Няма я славянската мекота в чертите на лицата. Тук идеята, че след 500 години иго, българите са по-мургави и тъмнокожи, също няма много общо с реалността.

Чертите на българките са: лицата по-често овални и тесни, скулите са изразени, очите също са тесни, размерът може да варира, брадичките леко остри, носовете големи. Кръглите лица са рядкост. Устните обикновено са тесни по природа, но много успешно и това се коригират с инжекции. В днешно време този тип външен вид е на мода.

Къде се срещат най-хубавите българки

Отговорът ще прозвучи малко нелепо, но е истина – на морето, по време на почивка може да видите най-красивите българки. Факт е, че те са от различни краища на страната и дори да попитате някоя от тях от къде е, ще получите отговор в повечето случай, че е от някои от големите градове. Дори да е така, това няма да е сто процента самата истина. В столицата София и в други големи градове на страната – Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Стара Загора и т.н. има много дами, които са от по-малки градове и общини, но живеят, учат или работят в големия град.

Ето, защо еднозначен отговор на въпроса къде се срещат най-хубавите момичета в България не може да се даде или ако това стане няма да е конкретно. Може би в SPA курортите, по морето, в нощните клубове и дискотеките, във фитнес залите и пр. Те са навсякъде!

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ