HomeХороскопЛюбовен хороскопВлияние на елементите върху съвместимостта им по зодия

Влияние на елементите върху съвместимостта им по зодия

Астролозите разграничават 4 елемента в природата. Те са, както следва:

– активни: Въздух, Огън;

– пасивни: Вода, Земя.

Именно те влияят върху съдбата, темперамента на всеки човек и отразяват съвместимостта на влюбения мъж и жена.

Влияние на елементите върху съвместимостта им по зодията

Някои комбинации от елементи в хороскопа водят до благоприятни, по-точно хармонични отношения. Например, Водата изпълва Земята с Вода, за да даде плод, или Въздухът помага на Огъня да се запали.

Обединението на други комбинации от елементи води до разногласия. Това е връзката на Огъня с Водата и Земята, както и на Въздуха със Земята и Водата. Такива приятелски, бизнес, любовни съюзи е малко вероятно да намерят взаимно разбиране или и да го намерят става „мъчно“.

Ако в хороскопа се сблъскат два елемента от различни полюси, тогава не трябва да се очаква щастлив живот. Единият партньор със сигурност ще потисне другия, което ще се отрази негативно на съюза.

За да могат мъжът и жената да поддържат силна връзка, любов, те трябва да бъдат от подходящи елементи. В крайна сметка този важен момент засяга всички сфери на живота – материални, бизнес и духовни.

Как са разположени зодиите в зодиакалния кръг, зависи напълно от съвместимостта на жените и мъжете.

Огън и огън

Когато два Огнени знака се съберат, възниква по-висок и по-горещ пламък, който може да създаде огън. Последният ще погълне и ще изгори или ще освети тъмнината, ще стопи леда и страха от негативни нагласи. И двете личности имат възможности за избор. Огънят (Овен, Лъв, Стрелец). Те лесно се свързва с Огън и Въздух, но е необходимо търпение, за да се свържат със Земята и Водата.

Огън и Земя

Никога не е ясно кой от тези елементи е по-здрав и издръжлив. Земята остава на мястото си, освен ако не бъде задвижвана от вътрешна експлозия или външни сили. Огънят е подвижен и понякога може да се издигне до небето. Огънят може да изгори Земята, но не може да я унищожи напълно. Земята ще поддържа Огъня, осигурявайки солидна основа за неговите пламъци. Обаче, твърде много Земя може да угаси и най-яркия Огън. И двете личности имат възможности за избор.

Огън и Въздух

Въздухът или кара Огъня да гори по-ярко, стимулирайки ентусиазма и вдъхновението, или подклажда страстта и гнева. Твърде много Огън може да изгори целия кислород във въздуха, затруднявайки дишането. И твърде много въздух, като силен вятър, може да направи пламъка по-слаб. И двамата имат равни възможности за избор.

Огън и вода

Силният огън може да изсуши малки количества вода с прекомерната си топлина. От друга страна, голямото количество Вода може да угаси Огъня, да намали пламъка му. Огънят инстинктивно или се страхува от Водата или я уважава. Същото се случва и с Водата. И двамата подсъзнателно усещат опасността от способността на другия да унищожи напълно партньора. И двамата имат равни възможности за избор.

Земя и Земя

Два земни знака могат заедно да издигнат висока планина от вяра и сила или вместо това да образуват суха пустиня. Зависи, в каква посока ще поеме тази връзка. Резултатът от възбуждането може да бъде земетресение с вулканично ехо. И двамата индивиди са изправени, пред равен избор. Земята (Козирог, Телец, Дева) върви добре със Земята и Водата, но е необходимо търпение, за да се свържете с Огъня и Въздуха.

Земя и въздух

Земята съдържа Въздухът и се нуждае от него. Въздухът не съдържа Земята и не се нуждае от нея. Земята е обречена да остане на мястото си, движейки се само по време на земетресение с помощта на вулканични или други сили. Въздухът е свободен от подобни ограничения. Той се движи по Земята, следвайки желанията си и не остава дълго на едно място. Земята е независима от Въздуха, сякаш не знае за съществуването му, но само докато силни ветрове не изкоренят цветята или дърветата, които растат на нейната повърхност и пуснат корени в нейните недра. Резултатът се определя от избор, за който и двамата индивиди имат равни възможности.

Земя и вода

Водата търси подслон, който намира в Земята. Водата прониква в Земята и я овлажнява, което е полезно за Земята, тъй като именно наличието на Вода дава правото на Земята да се нарича майка на всичко живо. Необогатена с Вода, Земята е суха и безполезна. Тези два елемента са създадени специално един за друг. Но твърде много вода може да превърне Земята в кал, а твърде малко може да се изгуби в необятността на Земята. Резултатът се определя от избор, за който и двамата индивиди имат равни възможности.

Въздух и Въздух

Два въздушни знака, когато се срещат, оставят един на друг пълна свобода на движение, вярвайки, че не трябва да има ограничения или трябва да има малко от тях. Тази връзка може да даде умствен, емоционален и духовен подем. Но въздухът става застоял и замърсен, ако няма вятър на промяна, точно както при определени условия може да се превърне в бушуващ ураган. И двамата имат равни възможности за избор. Въздухът (Везни, Водолей, Близнаци) е съвместим с Въздуха и Огъня, но е необходимо търпение за съчетаване със Земята и Водата.

Въздух и вода

Въздухът насища Водата, вълнува я, разбърква я в бурни вълни… и след това се отдалечава… Водата не може да контролира прониквания и атаки от този вид. Когато водата изпълни въздуха със своята влага. Въздухът става тежък. Но това е, което дава на цялата природа благословено освобождение: дъждът, сякаш с магия, прави въздуха отново същият. Това е промяна, над която самият Въздух няма власт. В крайна сметка никой от индивидите в този случай няма избор – всичко зависи от Висшата Воля на Провидението.

Вода и Вода

Когато Водата срещне Водата, това може да доведе до безкраен поток от вдъхновение, вливащ се в огромен океан от просветление. Въпреки това, при отрицателна проява на това съединение, то може да потече в тънка струя в застояла вода, от която няма изход. Водата утолява жаждата, но извън контрол се превръща в разрушителни потоци. И двете личности имат възможности за избор. Водата (Рак, Скорпион, Риби) е съвместима със Земята и Водата, но е необходимо търпение, за да се свърже с Огъня и Въздуха.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ