HomeИнтересноЧупене и губене на вещи постоянно: Време е да почистите енергията

Чупене и губене на вещи постоянно: Време е да почистите енергията

Използваме термина “лоша енергия”, през цялото време. Винаги, когато нещо не ни върви, ние бързо обвиняваме това или онова.

5 признака на лоша енергия в живота ви и как да я изчистите

Хората, които ни притесняват или изглеждат негативни, често са измъчвани от неща и места, които ги карат да се чувстват не добре. Дали, обаче лошата енергия наистина е нещо, от което трябва да се притесняваме или може да си живеем обгърнати от нея? Наистина ли, съществува и може ли да ни обърка? Нека хвърлим един поглед към лошата енергия и как да я изчистите от живота си.

Лошата енергия наистина ли съществува?

Според Дараг Дънливи, собственик на Trinity Wellness, когато една стая съдържа лоша енергия, тя рикошира в обитателите й като тон тухли. Дънливи казва, че ако хората са в лошо настроение, това може да промени настроението в стаята.

Признаци на отрицателна енергия в живота ви

Понякога просто се чувствате негативни и това е знак, че вие, вашите взаимоотношения или домът ви сте затрупани с лоша енергия. Някои от тези признаци включват:

 1. Прекомерно оплакване

Понякога негативизмът е толкова вкоренен, че дори не го забелязвате и оплакването е добър пример за това. Оплакването често създава повече оплаквания, които се превръщат в цикъл на негативизъм. Ако забележите, че се оплаквате по-често от обикновено или имате проблеми с намирането на положителното в живота, това е знак, че може да се наложи да изчистите малко негативна енергия.

 1. Критикуване

Критикуването е просто оплакване, което правите срещу други хора. Това никога не е нещо добро, защото макар да се чувствате добре в момента, почти винаги се чувства зле след това. Когато създадете атмосфера на негативност е по-вероятно да бъдете заобиколени от нея.

 1. Отрицателни взаимоотношения

Друг знак, че сте измъчвани от негативна енергия е когато се заобиколите с хора, които са също толкова негативни. Сякаш се чувствате привлечени от тях, докато хората, които вдъхновяват позитивност, за вас изглежда, сякаш живеят в свят на мечти.

 1. Обвинявате другите

Вместо да сте капитан на собствения си кораб, вие сте склонни да обвинявате другите за това, което се случва в живота ви. Имате неспособността да погледнете от високо, какво наистина се случва.

 1. Всичко ви е разхвърляно

Безпорядъкът и хаосът са основен признак на негативна енергия. Трудно е да останеш фокусиран, когато си заобиколен от него. Във фън шуй бъркотията блокира преминаването на енергията през дома. Според други експерти бъркотията в дома създава бъркотия и тревожност в ума.

Как да изчистите отрицателната енергия

Така сега, когато знаете, че има малко негативна енергия в живота ви, време е да я изчистите. Осъзнаването на лошата енергия е чудесна първа стъпка. За тази цел има няколко стъпки, които може да предприемете, за да изчистите енергията.

 1. Разчистете

Ако бъркотията носи отрицателна енергия, тогава премахването й може да подобри нещата. Вземете мерки да премахнете предметите, които не носят стойност на живота ви. Това е процес, който не се случва. Всеки уикенд изберете килер, ъгъл или стая за атака. Подарете, продайте или изхвърлете на боклука неща, които не си струва да пазите. Всеки път, когато купувате нещо ново, полагайте усилия да отделите време да го замените с нещо, което вече не добавя стойност към живота ви и подарете този артикул, рециклирайте го или, ако е време, го изпратете на сметището.

 1. Създайте свещено място

Сега, след като сте направили цялото това пространство, отделете време, за да създадете зона, без значение, колко малка е. Зоната, която създава положителна енергия. Помислете за алтер, възглавница зафу или друга удобна възглавница с някои от любимите ви неща като картини, свещи, тамян или нещо, което прави вашето пространство спокойно и свещено. Създайте своето пространство за медитация, място за водене на дневник, четене или каквато и да е съзнателна дейност, която смятате за вярна.

 1. Обградете се с позитивизъм

Когато сте в негативно пространство и е време за пречистване, важно е да се обградите с положителна енергия. Това може да е всичко от формата на хора, книги, филми, уединения и т.н. Каквото и да ви говори това, все е добре, но просто имайте предвид, че ставате това, в което прекарвате времето си.

 1. Вдъхновявайте, не критикувайте

Вместо да казвате на връстниците си как трябва да постъпват, покажете им. Вместо да казвате на хората да бъдат оптимисти и да избягват клюките, бъдете оптимисти и не говорете лошо за хората и не се оплаквайте. Създайте добра енергия, като не просто казвате как да става, а показвате.

Как да детоксикирате дома си от лоша енергия

 • Начин номер едно, да се отървете от лошата енергия в дома е чрез изгаряне на бял градински чай. Ако чувствате, че домът ви е изпълнен с лоша енергия, която задръства пространствата, то белият градински чай може да пречиства въздуха.
 • След като запалите вързопче градински чай, трябва да прекадите от вратата на дома си. След, което се местете от стая в стая, обратно на часовниковата стрелка. Почистете всички прозорци, врати, килери и около леглото. Ако чувствате, че задържате някаква лоша енергия, може също да се успокоите като си разтворите една чаша горещ градински чай и я изпиете.
 • Ако вашият дом е ново строителство, може да го пречистите като премахнете всяка лоша енергия, която строителите са внесли.
 • Морската сол също детоксикира. Може да се използва по различни начини в дома. Например, разпръснете из вътрешния периметър на дома, оставете за една нощ и почистете с прахосмукачка на следващия ден. Може, също така да поставите малка купа с морска сол във вода под леглото си за една нощ, за да детоксикирате тялото.
Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ