HomeИнтересноИнтересни фактиDreamcatcher ще привлече любовта, а детелината - късмет – топ 10 амулета

Dreamcatcher ще привлече любовта, а детелината – късмет – топ 10 амулета

Dreamcatcher ще привлече любовта, а детелината – късмет – топ 10 амулета, които ще защитят дома ви

Амулетите винаги са тачени от всички народи по света. От най-стари времена се приемало, че даден амулет има силата да защити човек и да го предпазва от всичко.

Смята се, че всеки талисман си има своето значение, помага по свой си начин и някой от тях имат силата да влияят над любов, а други да лекуват. Ето как:

Трикрака жаба

Трикрака жаба с монета в устата е известен символ на безкраен късмет и неизчерпаемо богатство. Трикраката жаба толкова много обича парите, че винаги е изобразявана с монета в устата.

За да „дъвчете“ парите си като нея, поставете жаба в коридора на апартамента. Поставете я с гръб към вратата, сякаш току-що е прескочила прага. Поставете я в югоизточния сектор на изобилието на къщата – винаги диагонално вляво от вратата.

Не поставяйте жабата на горния рафт на библиотеката – много се страхува от височини, не я поставяйте и на пода, тя не харесва и това. Жабата ще се чувства най-удобно на специален рафт или нощно шкафче. Ако решите да я поставите на прозореца, оставете го да гледа вътре в къщата, но в никакъв случай към вратата (ще даде богатство на друг). Най-добрата стая за такава жаба е всекидневната.

Детелина

Може би само тези, които са в пълна изолация, не са чували за странностите и възможностите на четирилистната детелина. Кой в детството не е “търсил” четирилистни детелини? Много хора знаят, че четирилистната детелина е най-рядкото явление в природата и затова се смята за символ на голям късмет. Хората неведнъж са се убеждавали в нейните невероятни способности. Рядък екземпляр от флората се превърна в ритуално растение, което привлича не само пчелите, но и силите на късмета. И така това цвете с четири листа може да зарадва само онзи, който го открие случайно в естествена среда. Получава се рядко, но удачно. Намират го само тези, които наистина го заслужават.

Dreamcatcher ще привлече любовта, а детелината – късмет: 10 амулета, които ще защитят дома ви

Най-вече предците на ирландците, шотландците и бретонците са вярвали в суеверия за детелината, твърдейки, че уникален сорт детелина е модел на Вселената в миниатюра. Четири листа, подредени на кръст, са четирите кардинални посоки. Слънчевата колесница прави ежедневно пътуване през тези точки на небето. Келтите дори боготворели четирилистника и често го използвали в различни ритуали. Най-напредналите от тях – друидите. Веднъж дори общували с феите с помощта на магическо цвете. В съвременния свят детелината продължава да се смята за символ на всякакъв вид благополучие, но сега хората предпочитат закупените четирилистници, а не намерените.

Подкова

От древни времена заселниците на нашата планета вярвали, че без подкова щастието и просперитетът никога няма да царуват в къщата. Следователно всяка година във всяка къща над вратата са окачени конски „подкови“. В същото време само този, който ги намерел случайно на пътя, бил даряван с късмет.

Dreamcatcher ще привлече любовта, а детелината – късмет: 10 амулета, които ще защитят дома ви

Този знак носи своите корени от епохата на Древен Египет. Именно в онази епоха намирането на изгубена подкова се смятало за нечуван късмет. В древен Египет само много богати хора можели да си позволят да подковат кон. И за да покажат богатството си, те нареждали на ковачи да направи подкови от чисто злато. Често такива ги украсявали със скъпоценни камъни. Поради мекотата на метала и несъвършенството на древните стойки, подковите често се губят. Особено по време на паради и шествия. Разбира се, бедните смятат намирането на подкова, инкрустирана със скъпоценни камъни, за щастие, защото тя можела да бъде продадена и да им донесе цяло състояние. И така с по-нататъшният прогрес подковите ставали по-евтини, но хората не загубили вяра в късмета. Ето, затова започнали да ги окачват на прага като символ на изобилие и невероятна сила.

Китайски вятърни камбанки

Въздушните камбани често украсяват апартаменти и офиси, наслаждавайки ушите ни с нежен и мелодичен звук. И все пак, дори и най-малките фън шуй камбанки играят важна роля като амулети, защитавайки нас и домовете ни от зли духове. Тази традиция е родена преди няколко хиляди години, но красивите камбани и до днес подобряват енергията на домовете ни.

Вятърните камбанки са талисмани, направени от различни материали. Ако ще пазите дома си от зли духове, не забравяйте, че и най-малките са талисман. Камбаните не само прогонват злите духове, разпръсквайки негативната енергия със своето „пеене“, но и привличат пари, защото звукът им е много подобен на звъненето на монети.

Зарове

Малко хора знаят, че заровете, в допълнение към пряката си цел, служат като талисман. От древни времена те са правени от костите на враговете, смятайки ги за трофей. Такива кости сега, разбира се е невъзможно да се намерят (и е малко вероятно да изчистят кармата на някой), така че сега дори пластмасовите зарове могат да се превърнат в талисман.

Пластмасовите зарове са сравнително скорошно изобретение. По време на Втората световна война пилотите на изтребители извършвали своите бойни полети с много малък шанс да се върнат живи. Много пилоти носели малки кубчета със себе си като талисмани за късмет, надявайки се да увеличат шансовете им за безопасно завръщане. Освен това хазартните игри, като карти и зарове, били много популярни сред пилотите. Сега този талисман бледнее на фона на горното, но е идеален за тези, които обичат малко известни и не “масови” неща.

Амулет-брауни

Браунито е наследство от древната славянска култура, което се почита и днес. Всеки знае, че по един или друг начин във всяка къща живее малък дух на брауни, който предпазва от неприятности и кавги. Това създание обаче е доста капризно и за да се сприятели с него, той трябва да е успокоен.

В старите времена се смятало, че любимото местообитание на браунито е топъл ъгъл зад печката, таван или килер. В модерния апартамент това определено е кухня, в която той може, както да се стопли, така и да вкуси лакомство. Брауни е голям сладколюбец: обича сладкиши, мляко, захар, каша, хляб. И не е толкова важно, с какво домакинята може да почерпи браунито, само – от сърце. Доброто брауни носи късмет, кани богатство, а също така се бори срещу злите духове. Някои хора обичат да имат куклено подобие на брауни, за да усетят по-ярко присъствието му. Когато духът по някаква причина се обиди на живите, нещата започват да изчезват в къщата. Но това е само временна мярка. Брауни е като строг родител, въпреки че ще се ядоса, но няма да причини зло. Той ще се отдръпне малко и ще върне това, което е скрил.

Парично дърво

Това е друг амулет, който идва при нас от фън шуй. Нарича се паричното дърво. Искате ли да привлечете богатство и любов към къщата си, да подобрите здравето си и в същото време да почистите стаята от отрицателна енергия? Използвайте дърво, което привлича парите! Живи и изкуствени, с различни камъчета и монети вместо листа, малките растения са едни от най-мощните и ефективни талисмани.

Dreamcatcher ще привлече любовта, а детелината – късмет: 10 амулета, които ще защитят дома ви

Традиционно обектът на щастието се нарича изкуствено дърво с камъчета или монети вместо листа. Такъв талисман привлича всякакъв вид радост в живота, благоприятни комбинации от обстоятелства, с една дума – всичко, което ви прави по-щастливи. Само не забравяйте, че просто да купите дърво и да чакате късмет от него е безполезно упражнение, тъй като изисква вниманието ви, като дете. Трябва не само да бъде поставено на правилното място, но и правилно да се грижите за нея. Погрижете се дръвчетата ви винаги да са добре осветени, за да не се покрият с прах: за да блести като нови, а живото да е силно и цъфтящо. Ключът към вашият талисман ще работи, заедно с общата чистота в апартамента. Това означава, че освен основната функция, вашият талисман ще подобри и цялостната атмосфера на къщата.

 

 

 

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ