HomeИнтересноХитрите домакини добавят това към зимнината във фризера

Хитрите домакини добавят това към зимнината във фризера

Усещането да имате свежа и вкусна зимнина във фризера е неповторимо, особено през мразовитите месеци от годината.

Хитрите домакини добавят това към зимнината във фризера , за да се запази свежестта й

Още по-добре ще е ако знаете тайната да съхраните свежестта им за по-дълго. И така, относно консервирането на лятна продукция във фризра е възможно. Тук са и тайните на хитри домакини, които добавят това към зимнината във фризира, за да запазят свежестта и до ранна пролет:

Като експерти по съхраняване свежестта храната за най-дълъг период от време, ви съветваме, най-напред да започнете с…

Какво ви трябва за замразяване

За да не абсорбират чужди миризми продуктите, да не се мачкат и да запазят формата си, винаги използвайте висококачествени торбички и тави за фризер. Може да заложите и стреч фолио, обикновено опаковащо фолио, пластмасови чаши или фолио за печене.

За да запазите свежестта на зимнината във фризера:

Ще са ви необходими още: везни, фолио, торбички за фризер.

Имате нужда от кантар, за да знаете точно теглото на продукта и да посочите тази информация върху етикета. Етикети е добре да имате, предвид факта, че всичко се покрива със скреж във фризера и повярвайте, дори сега да знаете съдържанието на всеки плик, след няколко месеца и в снежна покривка, едва ли ще ги различавате. Така, че набавете си лепкава хартия (може формат A4 и след това я нарежете на ивици с правилния размер). Надпишете всяка опаковка с нужната ви по-натам информация за продукта. Стикерът трябва да е запазен добре върху опаковката, а надписът да не е изтрит или размазан.

Може да замразите напитки или течна зимнина, марина в стъклени бутилки от 200 мл.

Най-долното отделение на фризера трябва да е запазено за гъби и риба. Не препоръчваме да съхранявате тези продукти в близост до месо, зеленчуци, плодове и още повече мляко. Добре е да са поставени в две плътни торби, защото гъбите и рибата могат да предадат от аромата си, което означава, че продуктите, които лежат около им, наблизо, ще се „накиснат“ в миризмата им.

Хитрите домакини добавят това към зимнината във фризера , за да се запази свежестта й

Още полезни съвети от хитрите домакини, които добавят това към зимнината във фризера, за да се запази свежестта й, вижте по-долу:

Ако искате да замразите сезонните зеленчуци и плодове навреме, в пика на масовото им появяване по пазари и магазини, това е чудесна идея. По това време, такива продукти са най-евтините и от многото плодове може да изберете най-доброто.

Храни като месо също могат да бъдат замразени на големи партиди. Поръчайте при възможност месо от фермери – птиче, свинско, заешко и др.. Замразявайте ги спокойно във фризера за около 2-3 месеца.

Що се отнася до съхранението на риба във фризера, не се презапасявайте. Повече от 1-2 килограма веднъж месечно е напълно достатъчно. Такава може да е предимно скумрия, мерлуза и херинга.

В заключение:

Фризерът може да е вашият верен помощник. Съхранява толкова много продукти, зеленчуци, плодове и готови храни, че дори може да спрете да мислите как да запазите храната свежа и да отделяте повече време на семействата си.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ