HomeИнтересноИнтересни факти10 съвета за това как се търси информация в интернет

10 съвета за това как се търси информация в интернет

1. Поставете точния си въпрос и го въведете като елемент за търсене или поне посоката, в която да търсите отговора.

2. Не сте получили отговор от търсенето? Опитайте се да направите обратното. Ако отговорът, който търсите, не се появи, тогава направете обратното, помислете как може да звучи отговорът на вашия въпрос. Вижте различните опции за отговор, които ще ви насочат в правилната посока.

3. Ако търсите нещо по-малко, помислете за автора на статията, която търсите. Ако търсите нещо, което вероятно ще има много отговори, тогава помислете за често срещаните фрази, които авторът би използвал, когато описва темата.

4. Има платени инструменти за търсене в базата данни, до които е добре да имате достъп. Но Google е любимата търсачка, която има блогове и онлайн архиви. Това често е най-добрият и по-напреднал вариант. Въпреки че всичко зависи от обхвата и времевата рамка на вашите търсения, ако търсите новини за деня или текущи събития, започнете търсенето си с Google.

5. Google няма отговори на вашите въпроси? Може би ги има, но в Google Books. Google Books е услуга, точно като Google. Това е мястото, откъдето може да започне търсенето, когато трябва по-задълбочено да е търсенето. В електронната база данни можете да намерите пълната версия на повечето книги, но когато става въпрос за търсене на фрази в книгите, тук правилата се променят малко. Използвайте съвети 1, 2 и 3 в търсенето си из страниците на книгите и информацията ще се появи пред вас в изобилие.

6. Следвайте връзките, дори и да изглеждат безполезни. Когато търсите нещо в Google, никога не спирайте да търсите на първата страница. И дори на втората. Потърсете резултати от търсенето до поне шеста и седма страница, защото по-малките и по-малко популярните статии, които не изглеждат особено подходящи, може да съдържат, това от което имате нужда. Никога не се отказвай. Както знаете, интернет има всички отговори!

7. Няма значение какво търсите – вероятно този въпрос вече е обсъждан в някой форум. Може да звучи малко старомодно, но ако сте заседнали, опитвайки се да намерите отговор на въпроса си, си струва да разгледате форум на подобна тема, за да зададете въпроса си.

8. При търсенето вие се запознавате с неща, които не сте знаели преди, това означава, че събраните данни малко по малко и свързвайки частите, вие знаете повече от другите.

9. Използвайте множество източници, които предлагат подобна информация на пръв поглед. Понякога статии, които са 95% сходни, имат разлика в съдържанието, и намирате, това от което имате нужда.

10. Трябва да намерите нечий имейл адрес? Търсенето на имейл адреси не е толкова трудно, колкото изглежда на пръв поглед. Първо, уверете се, че знаете как да изпишете правилно името и фамилията на човека. Второ, намерете връзката към компанията и потърсете „@________“. Резултатите от търсенето ще ви дадат шаблон за структурата на имейл адреса на компанията.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ