HomeИнтересноИнтересни факти8 грешки, които допускат жените във връзката

8 грешки, които допускат жените във връзката

Разберете кои са най-честите грешки , които нежният пол допуска

Никой не е перфектен в любовта и няма правила, според които трябва да се държиш в нея, за да имате щастлива и стабилна връзка. Често жените допускат едни и същи грешки във връзките си, без значение от етапа, в който се намират. Ето осем от тях.

1.Нереалистични очаквания

Жените са склонни да се заблуждават сами и да виждат неща, които нямат нищо общо с реалността. За съжаление сблъсъкът с реалността понякога е жесток и очакванията за идеална връзка могат да рухнат за миг като пясъчна кула.

2.Искат да променят партньора си

Някои жени са склонни да се опитват да променят партньора си и да го моделират спрямо своите очаквания и нужди. В такива случаи е хубаво да си зададете въпроса дали вие сте влюбени в този човек и го приемате заедно с недостатъците му или търсите партньор, който да се доближи и да покрие вашият идеал за мъж? Ако различията между вас са прекалено големи, няма смисъл да се опитвате да ги променяте или изгладите по някакъв начин. Просто го приемете и не си губете времето взаимно.

3.НЕ позволяват на партньора да се погрижи за тях

Хубаво е да сте самостоятелна и независима жена. Със сигурност всеки мъж ще го оцени, но не бива да забравяте, че една от задачите на “силния пол” е да се грижи за вас. Позволете му го и понякога оставете нещата в неговите ръце.

5 причини отново да ходите по срещи след раздяла

4.Прекалена ревност

Със сигурност малко ревност никога не е излишна, но не бива да позволявате тя да излиза извън нормалните граници. Постоянните прояви на ревност могат да отблъснат партньора ви. Ревността е признак на несигурност, а не бива да забравяте, че мъжете се впечатляват от дами с високо самочувствие, които излъчват увереност и вярват, че светът е в краката им.

5.Постоянните сравнения с бившия

Едно от нещата, които могат да скапят връзката са постоянните препратки към миналото и по-конкретно – бившия. Колкото и да ви е трудно да го забравите и ако все още лекувате стари рани, не позволявайте от спомените от миналото да провалят бъдещето ви!

6.Липса на комуникация

За да върви една връзка трябва да има добра комуникация. Най-важното е да си говорите и когато се появи проблем – да го обсъдите и преодолеете заедно. Много жени вместо да споделят с половинката си за това, което ги мъчи, те се обръщат към своите приятелки и намесват трети лица. Не се страхувайте от конфликти и
говорете за всичко, което ви притеснява. В случай, че нещата не вървят и няма подобрение в общуването може да потърсите професионална консултация от някой терапевт.

4 признака, че връзката ви има бъдеще

7.Притискат партньора си

В любовта няма нищо сигурно и никой не може да ви каже какво ще се случи в близката година-две или десет.
Някои жени обаче, в желанието си да получат гаранции, че връзката им няма да приключи току-така са склонни да притискат партньора си и да опитат да го “вържат”. Разбира се, че е хубаво в даден етап от взаимоотношения си да седнете и да поговорите за общото ви бъдеще, за да сте сигурни, че гледате в една посока, но не бива да го правите на всяка цена и да форсирате нещата.

8.Пренебрегват външния си вид

Един от проблемите, който възниква при дългите връзки, е този, в който спираме да обръщаме внимание на външния си вид. Качваме килограми, отпускаме се и спира да ни интересува дали все още сме привлекателни за партньора си.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ