HomeИнтересноКак да разбера паролата на wi fi от телефона

Как да разбера паролата на wi fi от телефона

Представете си ситуацията: най-накрая сте купили нов таблет, донесли сте го у дома и сте започнали да се свързвате с домашния си Wi-Fi … Но тогава нещо се обърква. Устройството не иска да се свърже с мрежата по никакъв начин и твърди, че паролата е „грешна“.

Опитвате различни комбинации, но ситуацията не се променя. Хартията с кода отдавна е изгубена. Невъзможно е да си спомните, как точно вашата мрежа е „защитена с парола“. Как да процедирате в такава ситуация?

Как да разбера паролата на wi fi от телефона

Разбира се, винаги може да нулирате своя рутер до фабричните настройки, за да нулирате модела за защита. Може и да видите паролата си за Wi-Fi на телефон, таблет или компютър, който вече е свързан към вашата мрежа.

Помислете как можете да разберете паролата на свързания Wi-Fi на вашия телефон. Нека да сравним различните методи един с друг, да се запознаем с инструкциите стъпка по стъпка и да изберем най-добрия вариант.

Как да запомните паролата си за Wi-Fi на телефона си

Има няколко начина да видите паролата за позната Wi-Fi мрежа на вашия телефон.

Може да използвате следните опции:

Настройки на рутера;

Вградени смартфони;

Файлов мениджър;

Специални приложения.

В последния случай, може да разберете кода не само от собствената си мрежа, но и от обществени точки за достъп.

Важен момент: в тази статия няма да получите информация как да разбиете чужда парола за Wi-Fi на телефон или друго устройство. Не ви препоръчваме да правите подобни неща.

Ако спешно трябва да използвате интернет и мрежата ви не работи по някаква причина, винаги можете да използвате обществени горещи точки в кафенета, ресторанти, кина и други заведения.

Не се свързвайте с чужда мрежа. По този начин нарушавате правата на друго лице, както и застрашавате вашите лични данни, а на вашия телефон може да бъде изтеглен и инсталиран зловреден софтуер, който да причини неизправности, както и достъп до вашите данни, включително банкови сметки.

Настройки на рутера

Wi-Fi ключът винаги се съхранява в настройките на рутера. Търсенето там е най-бързият начин да видите кода.

За да отворите контролния панел на рутера, трябва да въведете IP адреса или името на хоста в адресната лента, които са посочени на самия рутер или в инструкциите за него.

Когато въведете правилния адрес, пред вас ще се появи прозорец за оторизация. След това направете следното:

Въведете вашето потребителско име и парола. Ако не пасват, потърсете информация на гърба на своя рутер или в неговите инструкции.

Отворете секцията „Безжична връзка“, „Wi-Fi“ или „Безжична мрежа“. Името може да варира в зависимост от производителя и модела на устройството.

Потърсете раздела „Безжична защита“ или „Настройки за сигурност“.

Превъртете надолу до секцията Парола за безжична връзка, Ключ за шифроване PSK, Мрежов ключ или Предварително споделен ключ WPA.

Някои модели рутери нямат отделен раздел за настройки на сигурност. Тогава кодът за достъп може да се намира в секцията „Общи“ или в главното меню.

Ако не можете да запомните данните за оторизация, ще трябва да нулирате настройките на рутера.

За да стане това, направете следното:

Намерете бутона „Нулиране“ на устройството.

Кликнете върху него и задръжте за 10 секунди.

В повечето случаи този бутон е вдлъбнат в кутията, за да се избегне случайно натискане. За да го притиснете, ще трябва да използвате фиби, писалка, игла, кламер или клечка за зъби.

Поставете избрания „инструмент“ в отвора, натиснете бутона и задръжте, докато светлините на рутера изгаснат и започнат да мигат отново.

След като възстановите фабричните настройки, може да се свържете с Wi-Fi, като използвате комбинацията, посочена на самото устройство или в инструкциите в секцията „PIN“.

Може да го оставите или промените в контролния панел. Препоръчително е да зададете нова парола, за да предотвратите неоторизиран достъп до мрежата от вашия рутер, което е често и опасно за в жилищните сгради.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ