HomeИнтересноБългарияКои са най добрите закрити басейни в България

Кои са най добрите закрити басейни в България

Комбинирайте бизнеса с удоволствието: прекарайте почивката си в България и подобрете здравето си!

Най-добрите басейни в България с топла минерална вода

Говорим за 7-те най-добри закрити басейна в България с термални води. Проучете за инфраструктурата, свойствата на водата, характеристиките на пречистването и цените.

Варвара

Това е малко, красиво селце намиращо се между Велинград и пазарджик. В его са разположени цели 8 басейна с минерални, топли води, които лекуват почти всякакви заболявания: заболявания на кожата, кръвоносните съдове, опорно-двигателния апарат, стомашно-чревния тракт, горните дихателни пътища, невралгии, ревматизъм и алергии. Прекрасно е, че всичките закрити басейни предлагат прекрасни гледки и панорами навън, дори, докато вали сняг.

Костенец

На това място ще ви се прииска да останете завинаги. Освен небезизвестния Костенски водопад, тук се намира и чудно езерце, богато на риба, костенурки, патета, пауни и гълъби, в градинката около му. Всичко това е чудна атракция за малки и големи и допълва почивката по време на закрит басейн с термални води.

Град Долна Баня, Костенец

Много близо до София се намират едни от най-силните термални извори на Средногорието и Родопска област. Горещият минерален басейн не само е лековит, но и лесен за запомняне. Носи името на града.

Пчелински бани

Това е курорт с национално значение и балнеоложки център. Разположен е само на 2 км от село Пчелин, на 8 от Костенец и на 30 от курорта Боровец. От столицата ни е на разстояние 70 км. Тук се намира лечебно-рехабилитационен център с 2-а минерални басейна с топла вода, която тече при 72,8 градуса температура и сред най-горещите за страната ни.

Село Баня, град Разлог

Малко, но изпълнено с чудеса селце, разположено между Банско и Разглог. В него има толкова много хотели, всеки, от които предлага басейн с топли минерални води. Всичко това може да получите на достъпни цени и да се наслаждавате на комфорта и в най-студените зимни дни.

Град Баня, Карлово

Още едно със същото име, но става дума за градче, около Карлово и Хисаря. Тук също има изобилие от минерални басейни, закрити. Само по себе си мястото е спокойно, уединено и много гостоприемно. Най-хубавото е, че носи своята вековна история, която разказва на гостите си с автентичността и уникалният чар.

Село Чифлика, Троян

Може би вече те чували и за комплексът малки хотелчета в тази част на страната. Всеки от тях предлага чудни удобства и закрити басейни с минерална вода.

Тук, освен уединението с природата, гостите трябва да си набавят всичко необходимо, т. к. курортната зона е доста откъсната от цивилизацията.

Надяваме се, подборът ни с най-добрите басейни в България с топла минерална вода да ви е допаднал и да помогне в избора на следващата планирана зимна ваканция!

 

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ