HomeИнтересноКоя е най-добрата класическа музика за учене

Коя е най-добрата класическа музика за учене

Може да сведете кротко главата си? Науката предполага, че това са идеалните класически произведения за изучаване.

Музиката може да направи или да наруши сесия за преразглеждане. И така, ние съставихме обратно броене на перфектната класическа музика, за да ви тласнем по пътя към успеха…

Коя е най-добрата класическа музика за учене

Списъкът с класическа музика за учене представя 14-те най-велики пиеси за сила на мозъка:

Залцбургска симфония № 1 („Дивертименто в ре мажор“/“Divertimento in D major“) – Моцарт

Перфектната, енергична част от музикалната мотивация, която да ви хвърля с главата напред в нова, вълнуваща сесия. Обширното взаимодействие, между цигулките ще ви тласне и ще ви подготви за ефективен ден.

Канон в D (Canon in D) – Пахелбел

Лесно, но добро начало. Начинът, по който Canon на Pachelbel се базира на тази единствена стабилна линия е виолончело. То го прави идеалния саундтрак за концентрация.

Gymnopédie No. 1 – Ерик Сати

Поемете дълбоко въздух, отпийте топла глътка чай и слушайте тази красива, минималистична пиеса за пиано. Понякога най-простите мелодии могат да предизвикат най-дълбоки мисли…

Вариации на Голдберг (Goldberg Variations) – Бах

Шедьовър на класическия репертоар. Музиката на Бах има дълбока, дисциплинирана мярка и прецизна структура, които я правят идеалният саундтрак за стимулираща учебна сесия.

Академична фестивална увертюра (Academic Festival Overture) – Брамс

Време е да ускорим малко темпото. Brahms е перфектният ускорител на темпото, когато трябва да се разнесете през дълги пасажи от текст и когато зазвучат тези духови фанфари, това е просто истинска радост.

Време (начало) (Time (Inception)) – Ханс Цимер

Интензивен, вълнуващ и смущаващ е заложено в основната тема на Zimmer за Inception има силата да ви отведе в свят на чист фокус, решителност и мозъчна сила.

Добре темперираният клавир (The Well-Tempered Clavier) – Бах

Пръстите започват да се чувстват малко тромави на старите клавиши на лаптопа? Добре темперираният клавир на Й. С. Бах е шедьовър на прецизност, предназначен да тренира ума ви, както и техниката ви на клавиатурата.

Етюди (Etudes) – Шопен

Обедната почивка свърши, изпихте кафето, сега да се върнем към музиката. Амбициозните арпеджни пасажи в дяволските етюди на Шопен са перфектната тренировка на мозъка.

Концерт за пиано и оркестър № 23 (Piano Concerto No. 23) – Моцарт

Отдавна се говори, че слушането на Моцарт е добро за съсредоточаване. Някои проучвания дори сочат, че може да направят бебето ви по-умно. Въпреки, че може да няма доказателство в този конкретен аспект, великолепните надигащи се мелодии и красиво балансираните ритми в Концерт за пиано № 23 на Моцарт ще ви насочат към правилното мислене.

Часовете (The Hours) – Филип Глас

Гениално произведение на минимализма. Простите пластове, върху простите слоеве се изграждат, създавайки красиви кръстосани ритми, които да стимулират в моментите, в които ви се струва, че ревизията може никога да не свърши.

Етюди (Etudes) – Дебюси

Дебюси проектира всеки от своите етюди, за да се съсредоточи, върху различна техника за практикуване. Идеалната рамка за ефективна учебна сесия.

Красив ум (A Beautiful Mind) – Джеймс Хорнър

За онези моменти, когато чувствате, че мозъкът ви просто не е в състояние, включете това. Великолепната оркестрация и въртящите се мелодии на Horner ви дават силата и стимула, за да ви накарат да се почувствате способни на всичко.

I Giorni – Лудовико Ейнауди

Нежно, хипнотично парче, което да ви донесе спокойствие, докато работите и ще ви помогне да дишате, ако някога почувствате, че всичко ви притиска твърде много.

Лунна соната (I) (Moonlight Sonata (I)) – Бетовен

Бавен, хипнотичен набор от арпеджио ви приспива в най-обичаното соло пиано на Бетовен. Отразяваща и спокойна, това е идеалният музикален фон за вашето обучение.

Приятни занимания!… И не забравяйте, наслаждавайте се, докато творите!

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ