HomeИнтересноНяма да познаете кога започва производството на водка в България

Няма да познаете кога започва производството на водка в България

Преди много години традиция от България поверявала да се носи като подарък бутилка алкохол. Главно се носело българска ракия или отлежало хубаво вино, а какво ще кажете за алкохола в наши дни? Кои заслужава вниманието и кой е достоен да бъде подаряван.

Най-разпространената алкохолна напитка не само в България, но и на Балканите като цяло е ракията. Не  минава нито един празник без тази напитка да се сервира и консумира от българите. Някои я сравняват с грубо казано, като плодов лунен лук. Такава напитка може да се купи от местните жители и струва нещо минимално. Разбира се с нея не бива да е прекалява, защото на сутринта рискувате да имате сериозни последици от махмурлук.

И така, препоръчва се да платите повече и да купите качествена напитка, след което няма да има последствия.

Добрата алкохолна напитка трябва да е аналог на висококачествен концентрат. Това правило важи, независимо дали говорим за ракия, водка, уиски, вино или бира.

Няма нужда да рискувате здравето си и да купувате алкохол на съмнителни места. Ниската цена е първата причина да помислите за качеството. Що се отнася до ракията, както преди, така и сега, в местните магазини можете да намерите популярни видове ракии.

В България има голям брой истински ценители на уискито. Изборът на този алкохол в страната е голям и на цена е достъпен за много жители. В сравнение с Русия обикновеното уиски е по-скъпо, докато елитното е по-евтино и то много по-евтино.

Водката в България не е толкова популярна, колкото в Русия. Руските туристи се стараят да не пият водка в България, тъй като в Русия я има в изобилие, а качеството на руската водка е едно от най-добрите в света.

В българските магазини се продава не само местна водка, но и скандинавска и европейска. Не си струва да вземате за подарък или като сувенир, водка от България. Такава, едва ли ще изненада някого с това. По-добре е да си купите алкохолна напитка като Mastic. От една страна, може да се нарече водка, но тази напитка не прилича на обикновена водка, тъй като има вкус на детско лекарство. Този алкохол се пие силно охладен. Алкохолът е силен и за адекватна доза се считат 100-200 грама (при големи дози може да има непредвидими последствия).

В България има огромен избор на бира от различни сортове и различни ценови категории. За вкуса и качеството на бирата (включително българската) може да се говори безкрайно дълго, но това е въпрос на вкус. Бирата от европейски производители в България е по-скъпа, а местната българска бира е достъпна и позната на цена и вкус.

Най-добре е да обърнете внимание не на силния алкохол, а на българското вино, което е на почит в страната и се произвежда в големи количества. Вкусът на българското вино е много добър и определено си заслужава. Дори евтините български вина се правят от натурални съставки. Най-добре е да купувате вина в специализирани магазини, а не в супермаркети. Самите българи смятат, че качеството на виното в супермаркетите е по-ниско от това в марковите магазини. Има голям избор от домашни вина и ако се интересувате от такова вино, трябва да го опитате, преди да го купите.

В България има всякакви видове алкохол, но трябва да разберете, че за да нямате проблеми с избора, всичко зависи от това, колко очаквате.

 

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ