HomeИнтересноПо колко километра трябва да караме колелото, за да има желания ефект

По колко километра трябва да караме колелото, за да има желания ефект

 

„Постоянството е резултат от ежедневните усилия, върху себе си!“ – неизвестен автор.

По колко километра трябва да караме колелото, за да има желания ефект

За да отслабнете с колело, трябва систематично и редовно да карате велосипед. В идеалния случай всеки ден. За начинаещи такъв график може да се окаже непосилен.

Как да формирам правилния навик и да се придържам към него?

И тук, за някой от вас, отговорът може да е разочароващ. Ще трябва да полагате усилия ежедневно и за дълго време. Минималното време за формиране на навик е 21 дни, максималното е 8 месеца.

Колко трябва да карате колело, за да отслабнете

Тук имаме и добри новини. При формирането на нов навик огромна роля играят не само мотивацията, но и приятните емоции. Например, да свикнете с колоездене е много по-лесно, отколкото да бягате, защото въртенето на педалите с премерено темпо е по-приятно, отколкото да влачите краката си на последния си дъх, след десет минути крос.

Леко тъжна информация за любителите на сладките удоволствия

Тук няма да преразказваме подробно, какво лежи в основните диети, но ще се докоснем до най-важните. На първо място, само карането на колело не е достатъчно. Загубата на тегло изисква да изгаряте повече, отколкото приемате калории. И така, колкото повече е разликата, между калориите, които получавате и калориите, които изгаряте, толкова по-бързо отслабвате.

Ето и един прост принцип, който на практика е трудно да се спазва. За да постигнете желания ефект, диетата, както и упражненията, трябва да се превърнат в навик. Това е единственият начин да отслабнете.

Как да карате колелото, за да отслабнете

За да се сбогуват с мазнините възможно най-бързо, мнозина се отказват или силно ограничават употребата на захар, газирани напитки, сладкиши, шоколад и бира. Но невинаги си заслужава да се предприемат такива драстични мерки.

Някои експерти твърдят, че преди тренировка трябва да има смесено хранене, богато както на протеини, така и на въглехидрати. След тренировка, ако целта е изграждане на мускули, имате нужда от същото хранене. Ако целта е изгаряне на мазнини, тогава след тренировка, храната трябва да се състои от зеленчуци и протеини.

Отслабнете с колело

На първо място, трябва да се спомене, че мазнините остават по-дълго в проблемните зони: бедрата и корема, тъй като там се натрупват „резерви“. Следователно тренирането на отделна мускулна група, например пресата, няма много смисъл. Казано по-ясно, без да стопите мазнините в тази област,  няма да има много видим резултат. Следователно първо трябва да се прави кардио с колоездене и след това да се тренира пресата на корема.

Как да отслабнете на колело

Колоезденето за отслабване (както всяко кардио-упражнение) е добро за тези, които използват подкожната мазнина като „гориво“. Точно това ни трябва!

Основното натоварване по време на колоездене пада, върху мускулите на задните части, квадрицепсите, бедрените бицепси и мускулите на прасеца. Те се напрягат малко по-малко. Затова за човек, който често кара колело, идеалните крака и красивото дупе са само въпрос на време.

Накратко обобщаваме основните предимства на такива натоварвания:

Подходящо е за хора с всякаква физическа подготовка;

изключително просто и доста ефективно;

може самостоятелно да регулирате степента на интензивност;

препоръчва се при разширени вени;

развива чувство за баланс и координация;

повишава издръжливостта, укрепва ставите;

отлична профилактика на целулита.

Факт: ако теглото ви е 70 кг, то за 60 минути активно колоездене ще изразходите, около 500 килокалории.

Два до три месеца, редовно колоездене с постепенно увеличаване на интензивността ще доведе нуждата от радикални промени в гардероба. След една година на такива натоварвания (разбира се, с диета), може лесно да се поберете в костюм / роклята, от дипломирането ви в училище.

Съвет: за да не загубите резултатите, натрупани през лятото, през зимата може да се запишете във фитнес зала и да продължите да тренирате на велоергометър.

Планиране на колоездене

Ако се чудите, колко трябва да карате колело, за да отслабнете, то тази информация ще ви бъде изключително полезна. Да започнем с най-основното:

Продължителност на часовете

За хора, които не са подготвени за физически натоварвания, за първи път са подходящи натоварвания с продължителност до 30 минути. След това трябва постепенно да увеличите продължителността до 2 часа. Ако времето не ви позволява, може да разделите една тренировка на две. Например час сутрин, час вечер.

Периодичност

Човек в добра физическа форма, може лесно да издържи ежедневните тренировки и тялото му има време да се възстанови за една нощ. Това е идеалният и най-ефективен режим.

За начинаещи е подходящ следният график: 1 ден тренировка – 1 ден почивка. Ако чувствате, че сте много уморени, може да увеличите честотата за почивка, например: 1 ден колоездене – 2 дни почивка.

Брой километри

Тук всичко е съвсем просто. Един опитен колоездач може да кара, колкото иска. За начинаещ, за да отслабнете с велосипед е достатъчно да карате не повече от 20 километра на ден. Както при останалите параметри, трябва постепенно да увеличавате пробега, като се фокусирате, върху своето благополучие.

Най-доброто време за каране на колело за отслабване

Най-добро време за упражнения по отношение на отслабването е сутрин. Тогава физическата активност позволява да разпръснете метаболизма до края на следващия ден. Не всеки може да си позволи такъв режим, обаче. Тогава е по-добре да практикувате, когато усетите прилив на сила.

Как да изберете велосипеден маршрут?

Карането на колело за отслабване трябва да бъде безопасно и приятно, за това трябва да изберете правилната среда. Парковете са идеални: чист въздух, вековни дървета, спокойни минувачи и красиви гледки.

Когато имате идея къде и как да карате колело, за да отслабнете ще получите много приятни удоволствия.

Как да изберем правилния велосипед за отслабване?

Тук единственият строг критерий, който трябва да се вземе предвид е рамката да е с десет сантиметра по-ниска от талията на колоездача.

Ако вече сте решили маршрута, тогава може да помислите за ширината на колелата. Тесните колелета са подходящи за павирани пътища, а при неравен терен е по-добре да изберете възможно най-широките колела. Велосипедите за отслабване трябва да са леки и удобни – това е основното правило.

Колоездене за отслабване

За пътувания из града и парковете байпасните спирачки са отлични. Ето, защо не е нужно да давате средства за хидравлични спирачки и след това да ги обслужвате. Горещо, ви съветваме да си купите защита за коленете и лактите, каска и ръкавици.

Изводи:

Ще отслабнете, карайки колело, когато следвате тези лесни правила:

Придържайте се към здравословна диета;

Правете редовни пътувания;

Изразходвайте повече, отколкото консумирате калории;

Следвайте тренировъчния план;

Спазвайте режима на почивка.

При стриктно спазване на тези правила ще забележите, как отслабвате още, през първата седмица на тренировка.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ