HomeИнтересноПолезно10 хитрости за заличаване на стрии

10 хитрости за заличаване на стрии

Ето как може да направите стриите по-малко видими, без да купувате скъпа и недоказана козметика.

В разгара на сезона все още има шанс да прикриете неприятните следи на стриите по тялото си. За съжаление те са един от най-често срещаните проблеми свързани с кожата, които трудно могат да бъдат отстранени завинаги, но успешно могат да бъдат прикрити по един или друг начин. Стриите се появяват най-често след рязко отслабване или покачване на килограми и засяга най-различни области – бедрата, дупето, корема, и по-рядко останалите части от тялото.

Ето как може да направите стриите по-малко видими, без да купувате скъпа и недоказана козметика.

1.Арганово масло

Благодарение на наситения състав на витамин Е, който съдържа в себе си, аргановото масло ще увеличи еластичността на кожата. Втривайте сутрин и вечер на местата, където могат да се появят или вече са се появили стриите и по този начин не само, че ще намалите видимостта им, но и ще предотвратите появата на нови белези.

2.Лимонов сок

Другият доказан помощник в борбата със стриите е лимоновия сок. Той е всеизвестен със своите избелващи качества, които се дължат на наситеното съдържание на витамин C в комбинация с лимонената киселина, което го прави мощен антиоксидант. Всеки ден втривайте 1-2 пъти проблемните зони и скоро ще забележите подобрение!

3.Белтък от яйце

Високото съдържание на протеини и аминокиселини са мощно оръжие в борбата със стриите. Яйчените белтъци имат свойството да подобряват еластичността на кожата, като по този начин спомагат за заличаването на стриите и прикриването им до голяма степен.

4.Картофен сок

Пресният сок от картофи не само, че ще ви помогне в борбата със стриите, но и ще повлияе положително върху пигментните петна по кожата. Тъй като в него се съдържа богато количество нишесте и ензими, които имат свойството да изсветляват кожата. Прилагайте с кръгови движения по 2 пъти на ден. Най-добре сутрин след сън и вечер преди лягане.

5.Зехтин

Всеизвестен факт е, че зехтинът има богато съдържание на омега 3, но, освен това той съдържа и много други ценни антиоксиданти, които влияят изключително благоприятно на кожата при различни възпаления. Той може да регенерира клетките и по този начин да спомогне за прикриването на следите от стрии.

6.Захар

Вероятно не знаете, но захарта може да бъде използвана за премахване на мъртвата кожа. За целта ще ви е нужна смес от захар, зехтин и лимонов сок. Всяка една от тези съставки вече ви е известна със своите благоприятни въздействия върху кожата и в частност борбата със стриите. Комбинацията от тези 3 съставки осигурява ценни хранителни вещества за кожата и стимулира кръвообращението, което ще подобри и възвърне бляскавия вид на кожата. Три пъти седмично в продължение на 10-15 минунти втривайте скрабта върху проблемните участъци.

7.Черен чай

Черният чай съдържа в себе си страхотна “бомба” от ценни витамини, антиоксиданти и минерали, които са изключително важни за добрия външен вид на кожата. В борбата със стриите може да използвате чай на пакетчета или в насипно състояние. Тук е важно да отбележим, че антиоксидантите в сварените листа ще подейства много по-силно върху кожата в сравнение с тези от торбичките черен чай. Към свареният чай е нужно да добавите само 1 лъжичка сол.

8.Рициново масло

В продължение на месец третирайте проблемните зони с рициново масло. Масажирайте в продължение на поне 15-20 минути. По този начин ще стимулирате кожните клетки и тяхното обновяване. Резултатите няма да закъснеят!

9.Алое вера

По-точно гел от алое вера. Той ще ви свърши страхотна работа в борбата със стриите, тъй като са всеизвестни неговите функции да хидратира и регенерира кожата, пишат от healthline.com Нанасяйте веднъж дневно и го оставете да действа поне 3 часа, без отмиване.

10.Кайсии

Високото съдържание на антиоксиданти, витамини и минерали поставят кайсиите сред 10-те доказани помощника в борбата със стриите. Направете паста от три кайсии. Премахнете ядките и ги пасирайте в една купичка. Гладката смес я нанесете директно върху проблемните зони. Масажирайте леко в продължение на 20 минути и оставете сместа да изсъхне върху кожата за максимален ефект. Измийте с хладка вода.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ