HomeИнтересноКак да почистите огледала

Как да почистите огледала

Повърхността на огледала е много придирчива – ако не я почиствате периодично, може бързо да стане неизползваема. Правилното почистване има свои собствени нюанси, които трябва да се спазват.

Как да почистите огледала?

Огледалата не харесват, когато се опитвате да ги почистите със смачкани вестници. Грубата хартия може да остави драскотини по повърхността. За тази цел е по-добре да вземете мека хартия, хартиени салфетки или кърпа.

Препаратите за почистване на прозорци не са подходящи за почистване на огледала. С тях амалгамата може да се повреди.

Доказан метод за почистване на огледала

За целта разредете препарат във вода (веро, например), изплакнете обилно със специална микрофибърна кърпа, избършете огледалото с нея и след това веднага го избършете с кърпа тип вафли.

огледала

Народните средства в полза да почистите огледалата

За целта напоите тампон, потопен в денатуриран алкохол. Това е в състояние да почисти огледалната повърхност с високо качество.

Ако огледалото е силно замърсено, тогава може да помогне разтвор от 50 ml оцет и 50 g креда, разредени с 2 чаши гореща вода. Продуктът трябва да се разбърка добре и да се остави да престои. След това трябва да го изцедите в друг съд, да избършете огледалото с него, след което повърхността да се избърше с мека кърпа.

Огледалото в банята се почиства перфектно с тебешир или прах за зъби, разреден с малко вода. Последващото избърсване със суха мека кърпа е задължително. Запотеното огледало в банята трябва да се избърсва всеки път след вземане на душ. И така, за да не се запотява в бъдеще, може предварително да нанесете върху него разтвор от 1 ч.л. желатин и 50 мл вода.

Добре е още:

Огледалата да се изтриват с гъба, напоена с одеколон.

Малко количество синьо също помага – ако избършете огледалото с него, то ще блести по-добре.

Важно е къщата да има нормално ниво на влажност – ако се увеличи, тогава повърхността на огледалото бързо ще стане неизползваема.

Не се препоръчва да поставяте огледалото на пряка слънчева светлина. От такава, то избледнява.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ