HomeИнтересноНе допускайте тази грешка - разберете как най-бързо се маха ноктопластика

Не допускайте тази грешка – разберете как най-бързо се маха ноктопластика

В стремежа си да изглеждат винаги красиви, жените са готови на всичко. Изграждат ноктите си с акрил и гел, подлагат се на парафинотерапия, постоянно посещават ателиета за маникюр и педикюр.

За да удължат поне времето между посещенията в салоните и в същото време да изглеждат очарователни, момичетата изграждат ноктите си. Само за няколко часа късите нокти се превръщат в ефектен дълъг маникюр с екзотичен дизайн и форма.

Не допускайте тази грешка – разберете как най-бързо се маха ноктопластика

Един от проблемите е, че е лесно може да създадете ноктопластика, но ето как сами да се отървете от досадните изкуствени нокти, без да прибягвате до услугите на професионални майстори.

Материали за премахване на удължени нокти

В салоните маникюристите използват готови комплекти за премахване на разширени нокти, като добавят инструменти към тях по свое усмотрение. За процедурата у дома ще ви трябва: омекотяваща течност, памучни тампони гъвкава пила за нокти

Как да премахнете удължените нокти у дома

За процедурата ще ви трябват пинсети и слънчеви очила, които ще предпазят очите ви от фрагменти от изрязания материал. Независимо от вида на покритието, подготвителният етап ще включва 2 основни стъпки. За целта вземете пинсети или остри ножици. Ако е възможно, по-добре е да използвате специален инструмент, може и стандартните аксесоари за маникюр, които се справят успешно със задачата. Отрежете ръбовете на върховете от двете страни. Не бързайте, структурата на изкуствената плоча е доста твърда, така че няма да е възможно бързо да я премахнете. След това може да преминете към втория етап – премахване на изкуствени нокти, което зависи от технологията за удължаване и използваните покрития.

Как да премахнете гел ноктите у дома

В условията на салона не се използват течни продукти, майсторите просто изрязват материала от повърхността на нокътя със силно абразивна пила за нокти. Тази процедура отнема 5-10 минути за всеки пръст, но ако я правите у дома при липса на опит, може да прекарате целия ден над нея. Ако има специална машина за полиране и шлифоване на ноктите, това значително ще ускори процеса, но ако нямате устройство, използвайте обикновена пила за нокти. С фина пила отстранете гела от ноктите.

  • Оформени на прах, изчеткайте с мека суха четка.

Потопете памучен тампон в лакочистителя и избършете удължения нокът, докато цялото покритие от гел се разтвори. След това нанесете укрепващ лак върху ноктите си и намажете ръцете си с крем.

Не допускайте тази грешка - разберете как най-бързо се маха ноктопластика

Как да премахнете акрилното покритие у дома

Акрилът е малко по-труден за обработка от гела. За процедурата, освен фолио и пила за нокти, ще ви е необходим специален инструмент за премахване на акрилни връхчета. Препоръчително е да купите течност от същия производител като самия акрил, но ако това не е възможно, използвайте обикновен ацетон.

  • Отстранете горния пласт от повърхността на ноктите с пила за нокти или лакочистител

Потопете памучните тампони в препарат за отстраняване на акрил и ги увийте около повърхността на нокътните плочи. Здраво фиксирайте памучните тампони с фолио, оставете пръстите си в това състояние за 40 минути. През това време акрилът под въздействието на течността ще омекне и ще стане като желе. В това състояние е лесно да го вземете с остър тънък предмет и да го отстраните от повърхността на нокътя. Извършете всички действия бързо, в противен случай акрилът на чист въздух бързо ще се хване и втвърди. След като премахнете основното “желе”, отстранете останалото акрилно покритие с гъба, потопена в лакочистител. След приключване на процедурата измийте добре ръцете си и ги нанесете с подхранващ крем.

Грижа за ноктите след акрил и гел покритие

Можете да възстановите ноктите след акрил у дома само за стотинки. Ще ви трябва обикновено растително масло. За по-голяма ефективност използвайте рициново и бадемово масло.

Загрейте малко количество масло на водна баня и го втрийте в нокътната плочка с масажни движения. Полирайте повърхността на нокътя с парче велур. Тази процедура ще им придаде добре поддържан външен вид и блясък, ще ги предпази от чупливост и разслояване. На първите етапи използвайте услугите на професионални маникюристи,. След като разберете основните нюанси от премахването на счупените нокти и сте уверени в способностите си, преминете към домашни процедури, които също са по-икономични.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ