HomeИнтересноИнтересни фактиСънувате едно и също отново и отново? Какво означава това?

Сънувате едно и също отново и отново? Какво означава това?

Повтарящите се сънища се оказват повик за помощ от вътрешното Аз към външното Аз. Те също така показват отказ да слушате вътрешния си глас или да промените себе си. Те се третират почти по същия начин като кошмарите.

Какво казва науката за повтарящите се сънища?

Сънуването на сън, който се повтаря отново и отново е добре известен феномен, като почти две трети от населението съобщават за повтарящи се сънища.

Да бъдеш преследван, да се окажеш гол на обществено място или насред природно бедствие, да загубиш зъбите си или да забравиш часовете за цяла поредица са повтарящи се идентични сценарии на сънища. Но откъде идва този феномен? Нека надникнем зад кулисите:

Сънувате едно и също отново и отново? Какво означава това?

Сънувате едно и също отново и отново? Какво означава това?

Науката за сънища смята, че повтарящите се такива може да са израз на неразрешен конфликт в живота на някой човек. Много пъти, те се появяват по време на стрес, но също така могат да ви преследват за дълъг период от време. Понякога това се случва на няколко години или дори през целия живот. Тези сънища не само имат едни и същи теми, но и могат да повтарят една и съща история нощ, след нощ.

И при все това, че общото количество на повтарящи се сънища е индивидуално за всеки, има общи теми за хора от различни култури. Сред най-срещаните сценарии се включват преследване, падане, неподготвяне за изпит, закъснение или многократни опити да направите нещо.

Какво означава повтарящият се сън

Повечето сънища, които се повтарят имат негативно съдържание. Те често включват емоции като тъга, страх, вина или гняв. Повечето повтарящи се сънища имат пряка връзка с дадена ситуация, в която спящият е в опасност. Има и редовни сънища, които може да са положителни и еуфорични. Такива са, когато летим или отваряме нови стаи в къщата, както и еротичните сънища.

Сънувате едно и също отново и отново? Какво означава това?

Понякога повтарящите се сънища, започващи в детството, може да продължат и в зряла възраст. Такива може да изчезнат за няколко години или да се появят отново при наличието на нов провокатор на стреса. После може пак да затихнат, когато ситуацията затихне и т.н.

Сънувате едно и също отново и отново? Какво означава това?

Как да се справим с повтарящите се сънища?

Воденето на дневник, менталните изображения, разговорите със себе си и гещалт терапията са ефективни инструменти за това.

 

Повтарящите се сънища са като постоянно звънящи телефони. Ако отговорим на техните обаждания, те могат да ни събудят от сън към живот.

 

Как да се научим да управляваме сънищата, които се повтарят?

Сънуването по време на периоди на яснота предполага пълно осъзнаване на сънуването по време на сън и често е прелюдия към астрално пътуване. За повечето хора това е изключително трудно, но може да се научи.

Неясните усещания за виждане на сън, докато сънувате – което е доста често срещано – се наричат ​​пред-осъзнато сънуване. При осъзнатото сънуване можем да поемем по желание и да променим всичко, което се случва, докато при предварително осъзнатото сънуване, не сме наясно, какво правим.

Сънувате едно и също отново и отново? Какво означава това?

Когато имаме сънища по време на нашите осъзнати периоди и в тях осъзнаваме, че сънуваме и предприемаме действия, за да променим събитията в съня, ние получаваме много важни съобщения.

 

Сънят ни казва:

Може да промените всичко в живота си! Може да промените всичко, което не ви харесва. Можете да поемете контрола, върху собствения си живот!

Вие, сте тези, които решават, дали да се вслушат в съня или да го игнорират!

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ