HomeИнтересноТоп 10 на най-големите квартали в България

Топ 10 на най-големите квартали в България

София е най-големият град на България и като негова столица се предполага, че тук са и най-големите квартали. Кой или кои от тях се нареждат на челна позиция, вижте сега:

Топ 10 на най-големите квартали в България

Разположен е в подножието на Витоша по западната граница на страната столицата София предлага, къде да отседнете дори да сте за кратка визита тук.

Столицата на България, има различни опции в зависимост от това кое е най-важно за вашето посещение. Нашата цел: да ви помогнем да намерите най-добрия район за престой в София, така че да имате страхотно пътуване и изживявания.

Кратко представяне на столицата София

Градът е домакин на много културни институции, важни национални и местни университети и други институции за висше образование, търговски предприятия и регионални офиси на международни корпорации.

София се отличава с това, че е класирана в десетте най-добри места за стартиране на бизнес в целия свят. Особено се отличава в категорията информационни технологии.

През 2013 г. София е била атрактивно класирана като най-достъпната столица за посещение в цяла Европа, което улеснило намирането на добро място за престой в региона. В София има голямо разнообразие от райони, от които можете да избирате.

Най-добрите райони и квартали

В разтегнат метрополис с над два милиона жители няма недостиг на квартали, от които посетителите могат да избират да отседнат в града.

Те варират от величествени жилищни райони от висок клас, предпочитани от по-възрастни семейства, до удобно разположени квартали около центъра и националната катедрала, до известния Студентски град, който десетките хиляди жители на софийския университет наричат ​​свой дом с целогодишната си парти атмосфера. И да не пропуснем да споменем по-замърсени райони, от които малка вероятност да се вълнувате.

Кои са най-известните квартали и райони на София

  1. Център

Това е най-доброто място за разглеждане на София. Тук има множество исторически сгради, тесни улици и тротоари, кафенета на всеки ъгъл, пешеходни алеи и „градски хаос“, това е най-добрият централно разположен квартал за избор.

  1. Булевард Витоша

Твърди се, че булевард Витоша притежава перфектната локация за недвижими имоти в София. Кварталът от по-висок клас е ограничен от главната пешеходна улица. От другата страна е заобиколен от огромния и безупречен Южен парк, който се простира докъдето поглед стига.

  1. Район Витоша

Разположен в подножието на Витоша, този квартал е популярен и като Бояна. Намира се в покрайнините на София, но тук се намират някои от най-добрите атракции в района на София. В този квартал имате Боянската църква, включена в списъка на ЮНЕСКО, както и Националния исторически музей.

  1. Местността Катедрален храм Свети Александър Невски

Катедралата ” Свети Александър Невски” е национална катедрала в неовизантийски стил. Тази славна църква остава сред най-големите източноправославни катедрали на земята днес. На 3170 квадратни метра, в структурата й могат да се поберат невероятния брой от 10 000 души.

Катедралата се е намирала на най-високото място в старата част на София. Непосредствено под катедралата се намира древният римско-български град Сердика и неговият некропол от античния свят.

Катедралата Свети Александър Невски е един от най-добрите райони за престой в София.

  1. Район НДК

Национален дворец на културата или Конгресен център София е големият многофункционален комплекс в цяла Югоизточна Европа. Този културно-художествен център отваря врати през 1981 г. Той отбелязва 1300 години от създаването на българската държава.

Предназначен и специално проектиран за провеждане на голямо разнообразие от събития като големи международни срещи, конгреси, симпозиуми, конференции, изложби, дискусионни панели, концерти и фестивали, този невероятен комплекс се намира в централната част на София. Заобиколен е от красива зелена местност и парк.

Настаняването тук е по-достъпно, отколкото в други части на града, тъй като това място е домакин на посетители и за ангажименти от цял ​​свят. Хотелите клонят към средния до по-висок клас от спектъра и са ориентирани повече към бизнес класа.

6 . Студентски Град

Студентският град се оказва предвидимо забавно и разбираемо забързано място за живеене за младите и млади семейства.

Тук се намират голям брой студентски общежития, което го прави централен център за хиляди от тези обичащи студентския начин на живот лица. Хотелите тук са доста по-нисък клас.

  1. Лозенец

Лозенец може да се приеме за един от най-добрите квартали в София. Той е и сред най-скъпите квартали за живеене.

От Горен Лозенец може да предложи обширна гледка към цяла София от балконите на горния етаж.

  1. Централна гара София

Не е за хора със слаби сърца. Тази сенчеста част на града е за почитатели на приключенията.

  1. Младост

В превод на „младежи“, Младост е място, което привлича предимно по-млади семейства и някои студенти. Състои се предимно от жилищни блокове. Този квартал е лесен за достъп чрез метрото, в което има голям смисъл. Все пак столицата ежедневно е претоварена от безмилостен непрекъснат трафик.

  1. Дружба

Дружба е района близо до летището. Може да се кае, че не изглежда много привлекателно, което го прави не много приятно място за престой за туристите.

В заключение

Както всеки може да види, намирането на квартира в София не е истинското или трудно предизвикателство. Намирането на най-добрите райони в София, които отговарят на нуждите и желанията на пътника е по-трудно. Първо определете, каква ще е визитата ви в столицата, след което ще е по-лесно да решите къде да отседнете.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ