HomeИнтересноИнтересни фактиТоп 10 спортни песни

Топ 10 спортни песни

Кой не обича музиката? Тя, е навсякъде с нас!

Когато сме тъжни, когато скучаем, когато се веселим, когато пътуваме, когато сме сами, музиката е това, което приповдига духа и настроението. Тя, е еликсир за душата и сетивата!

Днес и за вас подбрахме списък с топ 10 спортни песни на всички времена.

Преди да прочетете списъка, искам само да кажа, че не включихме колежански футболни песни или песни, които могат да включват само един спорт. Примерите са: Take Me Out To he Ball Game, Hockey Night In Canada Theme или нещо, написано от Stompin’ Tom Connor. Искахме да изберем песни, които могат да се използват в повече от един спорт, както и такива, които да включват Топ 10 спортни песни за България.

И все пак избрахме песни, които вълнуват и/или фокусират, върху какъвто и да е спорт.

Опитахме се да поместим всички видове песни, а не само един жанр музика. Чувствах, че всички видове спортни песни трябва да са включени в този списък, а не само един тип. Ето и списъка:

  1. Пясъчна буря (Sandstorm) – Darude

Това е страхотна песен, която ще ви накара да играете на настолна игра. Това е страхотна песен за слушане, ако искате просто да сте на 110% на ниво.

Страхотен спорт за слушане: хокей, бейзбол или просто подходяща за тренировка.

  1. Запомнете името (Remember The Name) – Fort Minor

Единствената рап песен, в класацията ни, но си заслужава. Веднага щом чуете в The Gridiron Gang с The Rock ще ви се прииска да играете футбол.

“Тя е десет процента късмет, двадесет процента умение. Петнадесет процента концентрирана сила на волята. Пет процента удоволствие, петдесет процента болка. И сто процента причина да запомниш името й!”

Страхотни спортове за слушане: футбол, баскетбол, бойни изкуства

  1. Song 2 – Blur

Вероятно най-добрата песен за слушане. Напомпа ви и ви кара да искате да поклатите глава. Вероятно се играе на всяко спортно място, което има стадион и винаги кара тълпата да крещи Уаууу!

Страхотни спортове за слушане: хокей, бейзбол, футбол, баскетбол

  1. Точно тук, точно сега (Right Here, Right Now) – Fatboy Slim

Това е най-добрата песен за слушане, ако ви предстои извънреден труд. Кара ви да искате да се съсредоточите, върху всеки аспект от играта и да постигнете последния гол за продълженията, за да спечелите или онзи печеливш тъчдаун с 10 секунди до края. Страхотна песен за слушане от съблекалнята, точно, преди началото на продълженията.

Страхотни спортове за слушане: хокей, футбол.

  1. Thunderstruck – AC/DC

Ако искате да победите на всяка цена противниковия отбор, тогава това е песента за вас. Винаги ви вдъхновява, когато спортувате и искрено ви кара да искате да ударите някого, докато играете.

Страхотни спортове за слушане: футбол, ръгби, хокей и всякакви бойни изкуства

  1. Рок енд рол 2 (Rock and Roll 2) – Гари Глитър

Въпреки че този изпълнител е в затвора, защото харесва децата твърде много, той все още може да направи страхотен спортен химн. Изпълнява се на всеки стадион и хора от всички възрасти пеят, за да запалят домакинския отбор.

Страхотен спорт за слушане: Всеки спорт, който се играе на стадион

  1. Eye Of The Tiger – Survivor

Всеки път, когато тренирате и искате да дадете всичко от себе си и да постигнете тази крайна цел, като същевременно се противопоставяте на всички шансове, слушате тази песен. Страхотна песен за слушане, докато тренирате, какъвто и да е тип спорт.

Страхотни спортове за слушане: Бокс, бойни изкуства

  1. We Will Rock You – Queen

Отново се изпълнява на всеки стадион и всички пеят заедно. Тази песен просто кара да искаш да преодолееш всякакви наранявания и да излезеш там и да причиниш ад на всеки, срещу когото се изправиш.

Страхотни спортове за слушане: хокей, футбол, баскетбол.

  1. Целунете ги за довиждане (Kiss Them Goodbye) – Steam

Съвсем не е това, което повечето биха си помислили. Играе се в най-подходящото време, когато домакинът печели 3 минути, преди края.

Страхотни спортове за слушане: хокей, футбол, бейзбол, баскетбол

  1. Ние сме шампионите (We Are The Champions) – Queen

Най-добрият химн за всеки път, когато печелите във всичко. Това е вдъхновяващо, кара всеки спортист да плаче, когато току-що спечели шампионат и се играе и се пее дори на най-малкото състезание. Няма по-добър начин да отпразнувате победата от пеенето на тази песен.

Страхотен спорт за слушане: Всеки национален шампионат

Това е нашият списък с десетте най-добри спортни песни, които се изпълняват навсякъде по света, от най-големия, до най-малкия стадион. Разбира се, родината им не е България, но определено ги знаят навред по света!

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ