HomeИнтересноБългарияВ кой голям град се намира квартал с името Гладно поле

В кой голям град се намира квартал с името Гладно поле

Знаете ли в кой голям град се намира квартал с името Гладно поле?

Веднага ви насочваме към градът на тепетата.

Какво не знаем за град Пловдив

Старият град в Пловдив е много хубав и уютен, има много красиви сгради, които са запазени от древността и са реставрирани по-късно. Много църкви и стилни ресторанти.

Пловдив е един от най-интересните и необичайни стари градове в света. В него може да се потопите в девствената древност: улици, стени, оригинална архитектура на сгради, църкви, неочаквани сладки ъгли. Камък, много сянка от дърветата… Просто красив отделен малък свят

Пловдив е истинско българско бижу

Най-старият град в Европа. Той е старинен и като венец на всички цивилизации, родени тук или дошли по пловдивските тепета.

Може да се разхождате безкрайно из уютните улички на центъра на стария Пловдив, откривайки постоянно нови места. Музеи, художествени галерии, битпазари, магазини, занаяти.

Пловдив е необикновено съчетание на древност и съвременност!

И така, макар, че Пловдив е включен в списъка на най-древните градове в света и определено заслужава внимание! Основната забележителност на града е Старият град: галерии, църкви, музеи, стари къщи, Античният театър, където се провеждат концерти и театрални представления на световни звезди, руините на древна крепост и др. Списъкът е дълъг, затова е по-добре е да видите всичко със собствените си очи!

Квартал с името Гладно поле

Гладно поле е квартал в Пловдив, административно е част от Източен Район. Слабо населен, в тази си територия, зает е от офис сгради, търговски хипермаркети и военна база. На север граничи с Цариградско шосе, на запад с Каменица, на изток с булевард „Освобождение“, а на юг с булевард „Санкт Петербург“.

Внимание заслужава и квартал Капан

Той е център за творческите индустрии. Тук се провеждат различни фестивали и концерти. Малки тесни улички, цветни кафенета, цветни къщи, украсени с графити от уличните артисти и барове, работилници и ателиета. Всичко това си заслужава да бъде погледнато, поне заради красивите снимки.

В заключение:

Град Пловдив прилича на старите европейски градове. Ако все още се питате, кое прави такава асоциация, веднага ви казваме – павираните с камък тесни улички, храмовете, античният театър и музеите.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ