HomeИнтересноВнимавайте повече да не карате скутер с различно масло

Внимавайте повече да не карате скутер с различно масло

Знаете ли, какво се налива в скутер?

Замисляли ли сте се, какво може да се случи, ако объркате маслата? Най-правилно е да проверите ръководството за потребителя за препоръчания тип масло, но при повечето китайски 4-тактови скутери се използва обикновено двигателно масло 10-30W или 15-40W.

И така, на въпроса: може ли да ползвате 2-тактово масло в случай, че мотопедът ви е 4 тактов, то отговорът е категорично – не!

Съвременните двутактови скутери използват система за директно впръскване на масло, която доставя точното количество масло директно към двигателя. … Уверете се обаче, че използвате доброкачествено 2-тактово масло, което е създадено за инжекционни системи (това е впръскване на масло, а не впръскване на гориво).

Скутерите имат ли нужда от смяна на маслото?

Всички моторни скутери ли изискват смяна на маслото? Не, не всички моторни скутери изискват смяна на маслото, но повечето го налагат. Причината за това е, че скутерите с двутактови двигатели смесват бензин и масло. И така, 4 -тактовите двигатели за скутери, от друга страна, имат отделни резервоари за масло и газ и изискват смяна на маслото.

Какво масло се налива в двутактов мотопед?

За повечето стандартни скутери обикновеният безоловен бензин би най-правилно е да следвате инструкциите, които ги пише към самото ръководство.

Колко масло да налеете в скутер?

Колко масло отнема скутер 50cc? С помощта на фуния налейте 0,75 литра моторно масло 10W-40 в двигателя. Препоръчваме да използвате несинтетично масло за първата смяна на маслото, за да помогнете на двигателя да се счупи правилно. След първата смяна на маслото можете да използвате синтетично масло.

Какво се случва, ако не смените маслото на скутера?

Несмяната на маслото във вашия скутер или мотоциклет редовно може да намали производителността и да увеличи разхода на гориво и износването на двигателя , застрашавайки вашата гаранция или единственото транспортно средство, което имате.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ