HomeИнтересноЗа какво е знак изгасването на свещта

За какво е знак изгасването на свещта

Светлината на църковна свещ може да каже много. Пламъкът в известен смисъл символизира живота. Смята се, че става дума за неблагоприятна поличба изгасването на свещта, поставена за здраве. Това е лош знак, в резултат, на което много енориаши се грижат никой да не угаси свещта, независимо дали нарочно или случайно.

За какво е знак изгасването на свещта

Такъв знак предполага, че ако светлината изгасне, преди свещта да изгори напълно, тогава не е необходимо човекът да умре, а просто да се разболее много. Същото важи и за свещ, поставена за здраве, ако падне.

И все пак, ако свещта, поставена за покой, изгасне, тогава това ще е добър знак. Показва, че душата на починалия ви е чула.

Що се отнася до падналата свещ в храма, духовниците имат свои обяснения за това. Първо, трябва да разберете, причината за такова действие. Това може да е в резултат на различни събития, които не зависят от самия човек и са случайни. Ето защо, преди да започнете да се тревожите за това, трябва внимателно да погледнете, какво всъщност се е случило.

Причините за изгасването на свещта може да са следните:

  • Някой изпуснал свещта от ръката си, защото го бутнали

На това не трябва да обръщате специално внимание;

  • Свещта пада поради елементарна невъзможност да се постави в свещника

Това също не е страшно, просто в бъдеще не е нужно да бързате. За целта, първо леко разтопете основата. Тогава тя ще се прикрепи добре и ще стои здраво.

  • Ако сте дошли да запалите свещ за здравето на роднини и приятели, като сте я укрепили добре и тя е паднала, тогава трябва да помислите за това, защото може да стане знак за по-нататъшно неразположение

Това далеч не е вината на човека, който е запалил свещта. Това е просто факт от живота извън неговия контрол. В този случай остава само да се молим често и да молим Господ да даде здраве и благодат на болните.

В заключение:

Независимо, какво е причинило падането на свещта в храма, има едно църковно правило, към което всички вярващи се придържат в такива случаи. То гласи следното:

Самата свещ трябва да се вдигне, да се пресече три пъти, да помолите Бог за прошка и да я запалите отново. Това е само ако не изгасне сама. След това я поставете на първоначалното й място или държите в ръцете си. Когато церемонията отмине може да сте спокойни и да се приберете у дома.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ