HomeИнтересноИнтересни фактиЗащо перфектните мерки за жена се приемат - 90-60-90

Защо перфектните мерки за жена се приемат – 90-60-90

В наши дни знаем, как да измерваме правилно размерите си. Разполагаме и с повече оръжия, за да се борим, срещу известните 90-60-90 (см). И така, нека разберем тайните около този размер и има ли перфектни мерки за жена!

Перфектните мерки за жена – наистина ли, са идеални 90-60-90?

Всъщност, има ли идеални мерки за мъже, за жени? Съществуват ли изобщо перфектни измервания?

Като всяка история, нека започнем от самото начало.

Първата жена

Е, да! Тя, имаше оригинална муза на международната сцена. На тази сцена, тя можеше да се похвали с желаните 90-60-90. Разбира се, че става дума за единствената: Мерилин Монро.

Оказва се, че Мерилин е била висока 1,62 метра, тежала 57 кг, което е значително далеч от 1,80, в които размери обикновено измервали моделите на подиума. И това става ясно, без да се споменават малкото нещо, наречени пропорция. Нещо, което кара концепцията за перфектни измервания да звучи погрешно сама по себе си.

Първият човек

Да, господа, имаше и първи мъж. Е, ако трябва да сме честни, има няколко от тях, но важното е, че митът за перфектните мерки съществува и при мъжете… въпреки че има някои малки разлики.

Някой може да си помисли, че първият мъж с идеална структура е Микеланджело на Дейвид. Всички сме виждали визията му, с неговия корем и мускулести ръце, но се оказва, че има малък недостатък в анатомията му. Той е под формата на липсващ мускулен детайл и се намира, между гръбнака и дясната лопатка.

За перфектния мъж може да се приеме и Юджийн Сандоу, бащата на бодибилдинга? Човекът, който показваше спиращи сърцето размери и дори е използван като модел за статуетка, давана на получателите на наградата за бодибилдинг – Мистър Олимпия.

Независимо кой е бил, смешно е да се споменават перфектните мерки за мъж и начини за изчисляване на перфектното тяло, според личната симетрия. От друга страна, за жените е някак неприемливо, дори малко да надхвърлят стандартните 90-60-90. Може би, всичко това е необходимо, за да се оправдава някой, който е с размери 85 – 63 – 92 и изглежда ефектно.

Пропорции

В хода на историята, желаните пропорции и възприетият канон за красота са се променяли. Те включвали по безкрайно различни начини. Ако искахме да имаме по-обективна гледна точка, бихме могли да я намерим в техниките на рисуване и как различни видове тела се избират като модели.

Съвършенството в размерите на тялото не се определя от канона за красота на рекламата или телевизията, нито, от който и да е моден дизайнер. Това, което придава съвършенство в набора от мерки са пропорциите.

Перфектните мерки

Университетите в Кеймбридж и Тексас определиха, че 90-60-90 НЕ представлява перфектните мерки. Човек може да определи перфектните мерки за всяка отделна жена, като погледне пропорцията между талията и бедрата.

Магическото число е: 0,7.

Определя се, като разделите обиколката на талията, с тази на таза. Така, може да разберете, дали имате перфектните измервания.

И, честно казано, за всеки, който иска да бъде перфектен, най-доброто нещо е просто да бъде щастлив. За целта, трябва да знае как да избере размера дреха, дори да се различава от каноничния стандарт.

Наличието на перфектни мерки не означава, че има идеален размер дрехи, нито че ще откривате един и същ размер във всеки магазин.

Все пак, живеем в общество, в което имиджът е важен. Ние сме втълпили в главите си, какво означава използването на по-малък или по-голям размер. Това е причината да има различни начини за назоваване на нашите размери. И така, трябва да се опитаме, да избегнем етикетирането, като „дебели“, „нормални“ или „слаби“. Това го правим, без да осъзнаваме, че в действителност е без значение.

В заключение:

Най-важното нещо за една дреха е да ви подхожда и да ви стои добре, няма значение как се казва. Ако можем да премахнем този предразсъдък, нещата може да се оправят. Кой знае?

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ