HomeЛайфстайлФилмиКаква е породата на кучето от филма "Маската"?

Каква е породата на кучето от филма “Маската”?

В съвременния свят филмите оказват огромно влияние върху зрителите. Тоалетите на героите, бижутата, прическите, обзавеждането в домовете, поставят основите на нови модни течения, а милиони хора по света ги копират.
Легендарният филм “Маската” е част от тези филми, които “повличат” нова мода. Зрителите просто се влюбиха в един от главните “герои” на филма кученцето Майло и пожелаха да си имат същото у дома.

Животът на Стенли Ипкис е монотонен и скучен. Единствената му радост е кучето Майло, което винаги го чака у дома. Стенли намира маска, която променя живота му и го въвлича в низ от приключения.

Каква е породата на кучето от филма “Маската”?

Джак ръсел териер.Това е много популярна порода кучета, която се появява през XIX в. в Англия. Първото куче от тази порода е отглеждано в семейството на английски пастор на име Джак Ръсел. Той е и “кръстник” на породата. Кучетата от тази порода са много пъргави, енергични и умни. Използват се основно за лов на подземен и наземен дивеч заради своята ловкост и интелигентност.
Сравнително дребни са като размери. Рядко надвишават 7 кг тегло и 35 см височина.
Джак ръсел териер е предпочитано куче не само за лов, но и за домашен любимец. Не изисква много грижи, но трябва да знаете, че е много активен и подвижен. Трудно ще остане на едно място. Ако не може да му отделите достатъчно време за игра и дресура и достатъчно пространство за движение, по-добре не го вземайте.

Името на режисьора на “Маската” е Чък Ръсел. Може би просто съвпадение.

Кой изигра ролята на Майло?

Казват, че до всеки успял мъж, стои една добра жена. Може да променим тази мисъл и да кажем, че до всеки добър човек седи едно добро куче.
Такова е кучето до Стенли Ипкис. Майло е любящото куче, което живее със стопанина си в малък апартамент. Ролята на този четириног герой се играе от куче с името Макс Макартър, което е на 5 години по време на снимките.

Кучето така се вписва в сюжета на филма, правейки смешните сцени още по-смешни, а тъжните още по-трогателни. Няма как да не направи впечатление чудесната му актьорска игра. По време на снимките Макс се привързва много към Джим Кери. В началото, когато героят му слага маска, Макс става агресивен, но постепенно осъзнава, че това е стопанинът му и запазва лоялността си.

Макар огромната популярност във филма, животът на Макс не винаги е бил щастлив. Смъртта му е истинска мистерия. Предполага се, че умира в началото на 2000 г.
Според собственика му Джо Макартър след “Маската” няма успех в други продукции.
Продуцентите смятат, че е прекалено голям или прекалено малък за ролите. Има още 2 епизодични участия в други филми: “Мама и татко спасяват света” през 1992 г. и “Mr. Accident” от 2000 г.
Макс е толкова сладък, забавен и игрив, че бързо се превръща в любимец на всички от снимачната площадка. Самият Джим Кери (главният актьор) е толкова впечатлен от своя четириног партньор, че след края на снимките си взема джак ръсел териер за домашен любимец.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ