HomeЛайфстайлРазберете тези скрити послания в хитови песни

Разберете тези скрити послания в хитови песни

Теоретиците на конспирацията често намират „тайни“ текстове, като пускат записи назад. Кои са тези хитови песни и какви са техните най-добри подсъзнателни значения, вижте сега:

През 1878 г., година след като създава фонографа, американският изобретател Томас Едисън отбелязва, че цилиндърът може да се върти назад за приятен ефект: „песента все още е мелодична в много случаи и някои от звуците са сладки и нови, но напълно различни от песента, възпроизведена по правилния начин”. Откакто авангардните музиканти през 50-те години на миналия век за първи път експериментират с магнетофони, редактират заедно звукови фрагменти в стил, наречен „musique concrète“, в песните се вмъкват послания, които стават ясни, едва след като бъдат възпроизведени назад. Кои от тях са най-добрите и кои са само митове, нека разберем:

Попът ще се изяде сам

Дет метъл групите не държат монопола, върху скритите послания: една поп група е в центъра на слуховете от близо пет десетилетия.

Бийтълс за пръв път се натъкнаха на това, което се нарича „backmasking“ – записване на съобщение назад, върху песен. Това става, когато правят албума си Rubber Soul през 1965 г. Повлияни от техниките на musique concrète, те включиха реплика с backmask в Rain, издаден сингъл през 1966 г.

Обърнатият вокал е първият ред на песента, представен в затихването. Така групата опитва да направи и цяло парче, което да звучи на обратно.

Право на отговор

След като популяризират този трик, Бийтълс се забъркват в една от най-странните градски легенди на попа. През 1969 г., сред американските студенти започват да се разпространяват слухове , че Пол Маккартни е починал през 1966 г. и е бил заменен от двойник. Те твърдят, че улики за неговата „смърт“ могат да бъдат намерени в текстовете на групата и обложката на албума.

През октомври 1969 г. обаждащ се на радиостанция в Детройт твърди, че фразата „възбуди ме, мъртвецо“ може да бъде чута, когато Revolution 9 от Белия албум се пуска назад. Други теории предполагат, че когато се възпроизведе назад, „мърморенето“ на Джон Ленън между песните I’m So Tired и Blackbird звучи като „Paul is a dead man. Липсва ми.” Пресслужбата на групата опроверга слуховете на 21 октомври, като ги нарича „куп стари боклуци“, а интервю с Маккартни в ноемврийското издание на списание LIFE – включващо заглавието „Пол все още е с нас“ – помогна да го убие.

Групата създава послание с обратна символика, което за записа от 1995 г. на демото на Джон Ленън от 1977 г. Free as a Bird е издадено като студийна версия 15 години, след смъртта му, включва клип на Ленън, който казва „отново стана хубав“ в края на песента. Маккартни казва, пред The ​​Observer : „Ние дори сложихме един от онези фалшиви записи наобратно в края на сингъла за смях, за да дадем нещо на всички онези луди по Бийтълс.“

Пееща сатира

Обвиненията в демонично маскиране започват в началото на 80-те години на миналия век. Фундаменталистките християни в Америка се присъединяват от загрижени родители след Центъра за родителски музикални ресурси (PMRC). ) е създадена през 1985 г.; групи като Led Zeppelin, Judas Priest и дори The Eagles бяха обвинени в разпространение на сатанински послания подсъзнателно.

След като християнските фундаменталисти твърдяха, че реплика в заглавната песен на техния албум Eldorado от 1974 г. звучи като „Той е гадният – Боже, ти си адски“, когато е обърната, Electric Light Orchestra вмъкнаха умишлено маскиран сегмент в следващия си албум. Отричайки Eldorado да съдържа някакви подсъзнателни послания, ELO продължи да записва Fire on High с начален ред, който, когато се възпроизведе назад, казва: „Музиката е обратима, но времето не. Обърни се назад. Обърни се назад. Обърни се назад. Обърни се назад…“

Те издават цял ​​албум, пълен с обърнати вокали през 1983 г., наречен Secret Messages: финалната песен съдържа маскираното съобщение „благодаря ви, че ме слушате“.

Много очевидно невинни поп песни – включително хитове на Майли Сайръс и Джъстин Бийбър – са обвинени, че разпространяват зло, когато се възпроизвеждат на обратно: предполага се, че Бийбър пее „Ние ще бомбардираме тези банки/Сатанинския нов световен ред/Скоро, брато !’

Твърденията са безпочвени и „Странният Ал“ Янкович пародира истерията с обратно маскиране с обратната реплика „Сатана яде Cheese Whiz“ в песента си от 1983 г. „Nature Trail to Hell“.

Отзад напред

Някои скрити послания все още нямат смисъл, след като думите им са ясни. В песента на Pink Floyd Empty Spaces от тяхната рок опера The Wall от 1979 г. Роджър Уотърс може да бъде чут да казва „Поздравления. Току-що открихте тайното съобщение. Моля, изпратете отговора си на Old Pink, грижа за забавната ферма, Chalfont…” Глас във фонов режим крещи „Роджър! Каролайн е на телефона!“ преди да може да разкрие местоположението. Някои смятат, че „Old Pink“ се отнася за бившия вокалист на групата Сид Барет, който претърпява крах през 1968 г.

В песента си Christian Rock Concert от 1991 г. британската група Half Man Half Biscuit включва вокала: „Тялото на Шейн Фентън е в улея за пране на хотел New Ambassadors близо до гара Euston“. И все пак, може би най-странната обърната линия идва от основателя на King Crimson Робърт Фрип, който включва част от скеча на летящата овца на Монти Пайтън в песента му от 1979 г. Haaden Two. Пуснато отзад напред, то разкрива следната мъдрост: „Едно е сигурно – овцата не е създание във въздуха. Бааааааа!”

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ