Minecraft се радва на пазарен бум, докато децата прекарват време у дома

Малките потребители се насочват към играта и когато искат да се социализират, съобщава minecraft-se-radva-na-pazaren-bum-dokato-decata-prekarvat-vreme-u-doma-304529/“ target=“_blank“>Investor

Minecraft, играта, която Microsoft придоби през 2015 г., се радва на бум сред играчите, след като пандемията на Covid-19 затвори училища и остави децата у дома, пише Bloomberg.

Броят на новите инсталации на Minecraft в Xbox One, Windows 10, абонаментната Xbox Game Pass, PlayStation 4, Nintendo Switch, iOS и Android е скочил с 25% през април спрямо март, заяви технологичният гигнат.

С това общият брой на хората, които играят Minecraft всеки месец, е достигнал над 126 млн. души, посочва Microsoft. Сесиите с участието на няколко играчи са се увеличили с 40 на сто, което подсказва, че играчите използват Minecraft, за да се свързват с приятели, които не могат да видят на живо.

Най-новата версия на играта, наречена Minecraft Dungeon, ще бъде пусната в продажба по-късно този месец. Тя беше забавена от април досега заради коронавируса. Dungeons е екшън и фентъзи игра, в която играчите се движат през подземия, бият се, събират ресурси и участват в различни предизвикателства.

Minecraft, която вече е на 10 години, е продала над 200 млн. копия, което я прави най-продаваната видео игра в историята, твърди компанията.


Източник: www.dunavmost.com

Powered by Facebook Comments