Китайският пържен ориз се харесва на всеки, но уви невинаги успяваме да си го приготвим. Къде грешим, когато готвим рецепта за пържен ориз по китайски, вижте сега:
За да приготвите китайски пържен ориз, трябва да знаете една малка тайна. Оризът трябва да се вари предварително и да се охлади поне 8 часа. Това е всичко, да започваме.
Необходими съставки:
4 чаши варен ориз, охладен;
6 яйца;
1 супена лъжица масло за пържене;
1 глава лук, нарязана на кубчета;
250 г гъби, нарязани;
1 чаша покълнал боб;
1/2 чаша зелен грах;
1/2 чаша зелен лук, нарязан;
6 супени лъжици масло;
2 чаени лъжички сол;
3/8 чаша соев сос.
Приготвяне на китайски пържен ориз
За готвенето, докато оризът се охлажда, може да разбиете яйцата с бъркалка за яйца и да изпържите омлета в масло, без да разбърквате разбитите яйца. След като омлетът е готов, той трябва да се извади с шпатула.
Следва да нарежете зеленчуците. След това загрейте 4 супени лъжици олио и сол в голям тиган (по-добре е да използвате Уок тиган), добавете ориза в маслото и го запържете буквално за 5 минути.
Свалете ориза от котлона и добавете омлета.
Следващата стъпка е да загреете останалото масло в същия тиган, където сте пържили омлета и да запържите лука до златисто кафяво. Добавете зеленчуците и запържете за 3 минути.
Прехвърлете зеленчуците в тиган с ориз и бъркани яйца, добавете соевия сос и разбърквайте добре.
Китайският пържен ориз трябва да се сервира топъл. И така, вашето второ ястие е готово. Може да се гарнира със соев сос!
Приятен апетит!