HomeРецептиКъде грешим когато готвим китайски пържен ориз

Къде грешим когато готвим китайски пържен ориз

Китайският пържен ориз се харесва на всеки, но уви невинаги успяваме да си го приготвим. Къде грешим, когато готвим рецепта за пържен ориз по китайски, вижте сега:

За да приготвите китайски пържен ориз, трябва да знаете една малка тайна. Оризът трябва да се вари предварително и да се охлади поне 8 часа. Това е всичко, да започваме.

Необходими съставки:

4 чаши варен ориз, охладен;

6 яйца;

1 супена лъжица масло за пържене;

1 глава лук, нарязана на кубчета;

250 г гъби, нарязани;

1 чаша покълнал боб;

1/2 чаша зелен грах;

1/2 чаша зелен лук, нарязан;

6 супени лъжици масло;

2 чаени лъжички сол;

3/8 чаша соев сос.

Приготвяне на китайски пържен ориз

За готвенето, докато оризът се охлажда, може да разбиете яйцата с бъркалка за яйца и да изпържите омлета в масло, без да разбърквате разбитите яйца. След като омлетът е готов, той трябва да се извади с шпатула.

Следва да нарежете зеленчуците. След това загрейте 4 супени лъжици олио и сол в голям тиган (по-добре е да използвате Уок тиган), добавете ориза в маслото и го запържете буквално за 5 минути.

Свалете ориза от котлона и добавете омлета.

Следващата стъпка е да загреете останалото масло в същия тиган, където сте пържили омлета и да запържите лука до златисто кафяво. Добавете зеленчуците и запържете за 3 минути.

Прехвърлете зеленчуците в тиган с ориз и бъркани яйца, добавете соевия сос и разбърквайте добре.

Китайският пържен ориз трябва да се сервира топъл. И така, вашето второ ястие е готово. Може да се гарнира със соев сос!

Приятен апетит!

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ