HomeЗдраве5 трика за бързо премахване на пъпките

5 трика за бързо премахване на пъпките

Научете какви са те

Пъпките са проблем, с който се сблъскват всички хора в даден период от живота си. Акнето се проявява по различни начини при всеки човек. При някои засяга лицето, при други гърба. Причините за появата му са разнородни и строги индивидуални, поради което няма как да бъде приложено общо лечение, което да е еднакво ефективно.

Въпреки това има няколко безопасни трика, които доказано облекчават проблема при всеки. Така, когато ви излезе пъпка, ще може да реагирате на момента и да вземете съответните мерки за нейното бързо заличаване.

Поставете лед върху пъпката

Изстудяването на пъпката ще потисне възпалението и ще спомогне за по-бързото й свиване. Вземете кубче лед, но не го налагайте директно върху пъпката, а го увийте в бинт или друго с каквото разполагате. Притиснете, без да оказвате прекален натиск и с кръгови движения дръжте върху засегнатото място за около 5 минути.

Аспирин

В неговия състав има салицилова киселина, която е с доказани свойства в борбата с акнето. Тя намалява възпалението и отделянето секреция от мастните жлези. Също така спомага за премахването на мъртвата кожа. Вземете една таблетка и я натрошете на прах. С малко вода разбъркайте до получаването на хомогенна смес. Нанесете върху пъпката и оставете да подейства за 10-15 минути, след което изплакнете с хладка вода.

Масло от чаено дърво

То ще ускори процеса по изсъхване и свиване на пъпката, но трябва да се използва внимателно. Нанесете от него само върху засегната зона и избягвайте да попадне върху околните тъкани, защото може да ги изсуши и тях. Използвайте маслото от чаено дърво в чистия му вид, без да го разреждате с вода.

Зелен чай

Зеленият чай е известен със своето противовъзпалително действие. Той е мощен антиоксидант, който може да ви бъде много полезен в борбата с акнето. Поставете вече използваните влажни торбички от зеления чай върху засегнатите зони за 20-30 минути. Не е нужно да изплаквате. Може да използвате зеления чай и като лосион. Сварете го и охладете на стайна температура. Нанасяйте върху проблемните зони по 2-3 пъти дневно.

Алое вера

Гелът от алое вера има свойството да успокои възпалената кожа и да я охлади. Той е отлично средство, с което може да третирате възпалените подкожни пъпки и тези с бял връх. Може да се нанася по няколко пъти на ден и не е нужно отмиване.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ