HomeЗдравеСкрити отрови в храната, която ядем

Скрити отрови в храната, която ядем

Храната, която убива – има ли такова понятие и дали самите не използвате такъв вид храна. В тази статия ще се спрем на някои важни въпроси, които могат да вълнуват много хора.

Често се плашим от факта, че по магазините, а и по пазарите се продават едни мръсотии, че съвременното земеделие е изцяло пестициди, хербициди и куп други застраховати и неразбираеми неща. Освен това заплахата не е в усъвършенстване на гастрит или язва, а в онкологични заболявания. Има ли причина за подобни ужасяващи истории или това не е нищо повече от приказка, насадена от производители на хранителни добавки или пропагандатори на здравословен начин на живот? Има ли такова нещо като опасна храна? Нека да го разберем.

Скрити отрови в храната, която ядем – Мит или реалност?

Преди да решим дали има основания за твърдения, че някои храни причиняват рак, нека да разберем кои са те – раковите клетки.

Човешкото тяло е изградено от милиони различни клетки, всяка със собствена функция. Всички те растат, делят се и умират строго под контрола на нашето тяло. И скоростта на тяхното делене и растеж в различните тъкани и органи е различна. Раковите клетки, от друга страна, се различават от нормалните по това, че вместо да умират, те продължават да растат и да се делят, образувайки нови патологични клетки, които вече не се подчиняват на общите правила за растеж и делене, сякаш извън контрола на тялото.

Структурата на здравите клетки може да се промени под въздействието на различни фактори – от екология и радиационен фон до нездравословен начин на живот, лоши навици, нездравословно хранене, стрес и др. Наследствеността и намаленият имунитет също играят важна роля. Казано по-просто, поради въздействието на външни фактори, клетките се “разбиват”, започват да се делят неконтролируемо, губят способността да разпознават естествените клетки и образуват тумор, който може да проникне в други органи и тъкани. По този начин се нарушава функционалността на клетките. Това е моментът, когато туморът може да се изроди в злокачествен и да се разпространи в тялото, наранявайки всичко около него …

Разбира се, не може да се каже еднозначно, че някои храни причиняват рак. Въпреки това външните фактори и начинът на живот на човека играят фундаментално важна роля по този въпрос. Те или увеличават риска от развитие на ракови клетки, или намаляват и действат като превантивна мярка.

Внимание: Скритите отрови в храната, която ядем

Ако сте очаквали да видите цял списък сега или поне ТОП 10 храни, които причиняват рак, тогава сме принудени да ви разочароваме. Няма смисъл да се прави такъв от конкретни продукти. Освен това няма да е съвсем правилно. Ще говорим за комбинация от фактори, които могат да превърнат храната в чудовищна, което провокира много неконтролирано поведение в нашите клетки.

Пърженето

Особено на висока температура, когато маслото се нагрява над точката на дим и освобождава канцерогени. Това, са токсични вещества, които травят тялото и влияят негативно на клетките.

Пуканки за микровълнова

Съдържа перфлуорооктанова киселина, която се класифицира като канцероген и токсин. Както показват проучванията, тази киселина може да доведе до женско безплодие и драстично увеличава вероятността от рак на коремните органи.

Синтетични подсладители

По-конкретно аспартамът, който е част от тях, чийто разпаден продукт е отровният дикалиев фосфат. Лекарите свързват прекомерната концентрация на това вещество в човешкото тяло с риска от тумори в мозъка.

Рафинирана захар, сладки газирани напитки, пушени, мариновани и солени храни, чипс, хидрогенирано масло, алкохол и др.

Лека и абсолютно безполезна за нашето тяло, захарта от чай или сода за подобряване на ефективността на ракови клетки;

чипс – много опасна храна, която осигурява високи нива на мазнини и канцерогени;

пушени меса, маринати и кисели краставички (промишлено производство) – освен че съдържа много изкуствени добавки, те са и с високо съдържание на нитрати, които се превръщат в нитрозометиланилин N-Nitroso (вещество, което драстично увеличава вероятността от всички видове рак).

Списъкът продължава и продължава, но ние ще спрем до тук.

В заключение:

И не съм сигурен, че само силната имунна система може да победи всяка болест. Но силата и здравето й пряко зависят от качеството на хранителните продукти и баланса на диетата! Обичайте се, грижете се добре за тялото си! Не бъдете сигурни, че щом ви е грижа за него и то ще ви се отблагодари с добро!

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ