Вкусна, здравословна и много хранителна всяка салата е добра за лятото, защото ни доставя ударни дози витамини и минерали. Тук е най-добрата рецепта с мексиканска краставица – научете я:
Салата с мексиканска краставица (чайот)
Време за приготвяне: 15 минути, 2 порции
Мексиканската краставица (чайот) е диетичен зеленчук, който може перфектно да разнообрази менюто. Богат е на полиненаситени мастни киселини, протеини (съдържащи незаменими аминокиселини), фибри, въглехидрати, витамини и разнообразие от минерали.
Съдържание:
краставица – 1 бр.;
червен пипер – 0,5 бр;
целина – 1 бр.;
пресен лук – на вкус;
Копър – на вкус;
Магданоз – на вкус
Каперси – 0,5 ч.л;
Зелени маслини – 2 бр;
Растително масло – на вкус;
Оцет – на вкус;
Сол – на вкус;
Черен пипер – на вкус;
Инструкции стъпка по стъпка за приготвяне на мексиканска салата с краставици (чайот).
Стъпка 1
- Измийте зеленчуците и билките.
- Нарежете чайота, чушката и целината на ситно.
- Добавете зелените подправки и маслините (без костилки) нарежете ги на ситно.
- Добавете на вкус: ябълков оцет, сол, смлян черен пипер и студено пресовано олио.
Забележки: маслините също могат да се натрошат (по желание), за да предадат равномерно необичайния си вкус на цялото ястие. Броят на маслините, както и размера на нарязаните, можете да изберете по ваш вкус.
Стъпка 2
Салатата трябва да се разбърка добре. Гарнирайте със стрък копър по желание.
Приятен апетит!