HomeИдеи за градинатаГрадински цветяРазберете как най-лесно да опаковаме саксийно цвете

Разберете как най-лесно да опаковаме саксийно цвете

Днес все повече хора предпочитат да подаряват стайни саксийни цветя и растения на празнични събития. Това е наистина добра идея за подарък. За разлика от букета, такова цвете няма да изсъхне и ще радва собственика си дълго време.

Разберете как най-лесно да опаковаме саксийно цвете

Когато избирате растение за подарък, не забравяйте, че с много от тях са свързани различните знаци. Суеверните хора, например може да са недоволни от вашият избор. Ето защо е по-добре да се запознаете предварително със символичното значение на дадено цвете.

Подарък декорация на саксия

Кокетно стайно цвете е чудесна идея за подарък. Един обикновен букет ще издържи само няколко дни, а стайното растение ще радва окото много по-дълго. Изобретателността и импровизираните средства ще ви помогнат да придадете на подаръка празничен вид. Ето как да най-лесно да опаковаме саксийно цвете:

Вариант 1: гофрирана хартия

Лист хартия се изрязва с размера на саксията. В центъра се поставя саксия. След това с две ръце пакетът се събира на сноп или се оформят гънки с правилна форма. За да го оправите, използвайте сатенена панделка или юта. Подходящо е да прикрепите малка пощенска картичка към целият низ с кратко пожелание и поздравителни думи.

Вариант 2: хартия за скрапбукинг

Такава опаковка подчертава не само красивите саксии, но и самото растение. Малка нотка в комбинация с юта допълва цялостния стил на декора.

Вариант 3: крафт хартия

Популярният опаковъчен материал е идеален за камуфлаж на гърне. Предлага се в различни цветове, текстури и размери. Хармонично комбинирани с юта, сатенена панделка, цветни пощенски картички.

Домашните саксии също могат да са украсени с хартия. Това е много издръжлив и евтин начин да разберете как най-лесно да опаковаме саксийно цвете.

Ето, как най-лесно да опаковаме саксийно цвете

И запомнете подаръкът, дори и да е саксийно растение, трябва да е красиво опакован. Растения и цветя в саксии се продават в непривлекателни форми. Често в магазините за цветя може да видите чудно красиви хартиени или декоративни опаковки, кошници, луксозни опаковка, но уви струват пари. Не е трудно сами да си направите красива, икономична и стилна, оригинална опаковка със собствените ръце. За целта ще са ви нужни малко плат, хартия, лента, сатен или шнур. И така, ако искате нещо специално, вижте различните примери за опаковане на стайни подаръчни растения.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ