HomeИдеи за градинатаЛесни за отглеждане орхидеи

Лесни за отглеждане орхидеи

Разберете кои са тези видове

Орхидеите са прекрасни растения, които имат своите специфични нужди. Днес ще ви споделим кои са най-лесните за отглеждане видове, на които може да се наслаждавате, без да полагате кой знае какви грижи за растежа и цъфтежа им. 

Фаленопсис

Цъфтят най-дълго от всички останали орхидеи и не изискват специални нужди за отглеждането си. Цъфтежът им е дълготраен и в продължение на 3-4 месеца ще ви радват със своите красиви листа, които могат да бъдат в най-различни нюанси: бяло, розово, червено, жълто, зелено и лилаво. 

Съвети за отглеждане: Засадете на ниско и добре осветено място. Поливайте ги веднъж на 7 дни и ги подхранвайте със тор за орхидеи. Най-добре виреят при температури до 24 градуса. Хубаво е да знаете, че цъфтежът им е по-бърз и добър при ниски температури.

Дендробиум

Те цъфтят много интересно и наподобява букет от съцветия, на който може да се радвате в продължение на месеци. Ще ги откриете в разнообразие от цветове – бяло, розово, зелено и редица други.

Съвети за отглеждане: Най-доброто място за тях е с много светлина и температури от 10 до 20 градуса. Веднъж в седмицата е достатъчно да ги поливате. Използвайте тор за орхидеи, с който да ги подхраните.

Онцидиум

Те са много ароматни и ще ви завладеят със своите малки и разноцветни цветчета, които са обагрени в различни цветове. 

Съвети за отглеждане: “Танцуващата дама” има нужда от много светлина и не много високи температури. Най-добре вирее в помещения, където температурите не падат под 10 градуса и не превишават 24 градуса през годината. Поливайте ги веднъж в седмицата и ги наторявайте през пролетта и лятото с подходящата за тях тор. 

Цимбидиум

Много хора предпочитат тази орхидея, тъй като тя е устойчива през студените зимни месеци и изненадващите промени в настроенията на ранната пролет. Не изискват специфични грижи и могат да се отглеждат еднакво добре при външни и вътрешни условия.

Съвети за отглеждане: Като всички орхидеи и тя обича светлината. За разликата от повечето обаче, може да я изнесете навън на сенчесто място през горещите летни дни. Внимавайте да не я пресушите и я поливайте веднъж в седмицата, но с достатъчно количество вода. Наторявайте я с тор за орхидеи през пролетта и лятото. 

Орхидея Пантофка

На пръв поглед може да ви се стори, че тя се нуждае от специални всекидневни грижи, но истината е съвсем друга. Тропическата орхидея ще ви впечатли със своя невероятен вид представляващ истинска феерия от цветове. Пъстрите им листа пък й пък поддържат нейната изящност, дори ако не цъфти.

Съвети за отглеждане: Оставете ги на достатъчно светло място и ги подхранвайте веднъж в месеца с тор за орхидеи. Макар, че веднъж в седмицата е напълно достатъчно да ги поливате, бъдете внимателни, за да не ги пресушите.

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ