HomeИнтересноПолезно5 сигурни начина за бързо отслабване преди морето

5 сигурни начина за бързо отслабване преди морето

Разберете кои са те

Мечтаната почивка наближава, но вие не сте във форма за плажа и започвате да се притеснявате как ще изглеждате на плажа по бански, то не губете кураж. Може да се вталите за кратко време и то без да полагате кой знае какви усилия. Ето какво да направите, за да свалите няколко килограма и да се насладите на почивката си на морето, без да се срамувате как изглеждате по бански.

Ограничете храната

Моментално спрете всички видове тестени и сладки храни. Хлябът, пастите и всички тестени продукти се лепят моментално около бедрата, ханша и талията. Също така подуват стомаха и трудно се усвояват от него. Заменете ги с храни, които са богати на фибри и ще усетите лекота и чувство за ситост. 

Хапвайте редовно и в малки количества

Преяждането е една от основните причини за натрупването на излишни килограми. Често се чудим защо напълняваме след като се храним едва 2 пъти на ден. Диетолозите съветват да се яде често и по-малко, за да позволите на организма да усвои напълно храната. Стремете се да се храните 5-6 пъти в диапазон от 2-3 часа. Заложете на 3 основни хранения и 2-3 междинни, в които да хапвате плодове, ядки и шейкове.

Вода с лимон

Един от начините да забързате метаболизма си е като пиете гореща вода с лимон. Започнете деня си с тази напитка и много скоро ще усетите промяната. Тя ще ви помогне по-бързо да се вталите за за морето. Топлата вода с лимон ще забърза метаболизма ви и той ще започне да изгаря повече мазнини. Ако не ви допада вкуса на лимон, може да го замените с краставици или ягоди.

Живейте активно

За да си гарантирате по-добри резултати, е желателно да комбинирате диетата с активен начин на живот. Изберете спор, който да ви допада. Разнообразявайте и се стремете всеки ден да се движите. Разхождайте се в парка или пък тичайте. Ходете на фитнес или групови занимания. Много е важно след като приключите с тренировката си да захраните тялото си с подходяща храна и да се възползвате от анаболните процеси, които се извършват в него. Шепа стафиди и протеинов шейк са добър вариант.

Не се хранете след 18ч

Забравете за късните вечери и хапването преди лягане. Старайте се да вечеряте преди 18ч или в най-лошия случай преди 19ч. Вечерята трябва да бъде лека и лесно усвоима. В нея трябва да присъства салата в неограничено количество. Тя е богата на фибри и ще ви даде усещане за ситост. 

Свързани статии

НАЙ-ЧЕТЕНИ